Carmen Dan, PROMISIUNI in numele Romaniei la audierea din Comisia LIBE!

0
298
Carmen Dan, PROMISIUNI in numele Romaniei la audierea din Comisia LIBE!
Carmen Dan, PROMISIUNI in numele Romaniei la audierea din Comisia LIBE!

Presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene va actiona pentru o Europa prospera, sigura, unita si mai aproape de cetateni, dar care sa fie si un actor important la nivel global, a declarat miercuri ministrul de interne, Carmen Dan, in cadrul prezentarii prioritatilor in domeniul afacerilor interne in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European (LIBE).

Oficialul roman a mentionat ca Presedintia romana a Consiliului UE va acorda atentie prioritara consolidarii securitatii interne, managementului sigurantei frontierelor externe ale UE, gestionarii migratiei, politicilor privind vizele si azilul si protectiei civile ale blocului comunitar, avand mereu in vedere mai multa unitate si coeziune, pentru a raspunde mai bine temerilor si intereselor cetatenilor europeni.

Referitor la consolidarea securitatii interne, ministrul Carmen Dan a spus ca amenintarea terorista este inca foarte prezenta in Europa, dand drept exemplul atacul de la finalul anului trecut de la targul de Craciun din Strasbourg.

O alta prioritate va fi si prevenirea radicalizarii. In aceasta privinta, ministrul afacerilor interne roman a anuntat ca in aceasta primavara va fi organizata o conferinta privind prevenirea radicalizarii in inchisori. ”In opinia noastra, dezvoltarea laturii preventive este importanta atat acum, cat si in viitorii ani”, a spus Dan.

In legatura cu gestionarea frontierelor, Romania va avea in vedere consolidarea atributiilor FRONTEX si o gestionare mai buna a problemei migratiei.

O alta prioritate va fi politica in domeniul azilului, ministrul roman subliniind ca Presedintia romana a Consiliului UE va continua discutiile pentru identificarea unor solutii sustinute de cat mai multe state membre, pentru ca sistemul european de azil sa fie mai eficient.

In finalul interventiei sale, Carmen Dan si-a exprimat speranta ca Presedintia romana a Consiliului UE sa aiba un dialog deschis si constructiv cu Comisia Europeana si Parlamentul European in vederea atingerii obiectivelor propuse si avansarii tuturor dosarelor aflate pe agenda.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.