Carnea de pasare si de porc se va scumpi din nou, cu 40%

0
261

Carnea de pasare si de porc se va scumpi din nou, cu 40% 1Pretul carnii de porc si de pasare a crescut cu 20% in ultimele doua saptamani si va creste din nou, cu inca 30-40%, atingand cote alarmante pentru buzunarul romanului, avertizeaza Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania.

„Pretul carnii de porc si de pasare atinge cote alarmante pentru buzunarul consumatorului roman. Atrageam atentia asupra cresterii pretului la carnea de porc si pasare, in doar doua saptamani, cu 20% si previzional pentru perioada imediat urmatoare cu aproximativ 40%. Pretul la carnea de porc si pasare a atins aceste previziuni si va creste in continuare cu 30-40%”, spun reprezentantii asociatiei, intr-un comunicat de presa.

Citeste si :  Comercianti care vindeau carne fara documente amendati

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania deplange faptul ca Romania este dependenta de importurile de carne, iar marii producatori din statele membre s-au reorganizat, cresc purceii, abatorizeaza in state europene si vand catre tarile asiatice, puternic atinse de pesta porcina africana.

Cel mai mare cumparator este China, care cumpara toata cantitatea de carne de porc, contractele pentru acest an triplandu-se. Reprezentantii asociatiei avertizeaza ca importatorii din Romania care doresc sa achizitioneze porci vor fi nevoiti sa plateasca saptamana viitoare 80 de euro/cap, in contextul in care necesarul fermelor de ingrasare s-a dublat.

Citeste si :  Cele mai ieftine destinatii catre care este rentabil sa calatoresti

Asociatia acuza lipsa capacitatii de reproductie a Romaniei, la porc si pasare, drept cauza principala a acestei crize: „Daca Romania avea astazi o capacitate normala de productie pasare si porc, nu ne-am mai fi gasit in situatia de a cumpara carne la un pret pe care buzunarul cetateanului roman nu si-l permite. Atragem atentia ca nu fermierii sunt cauza exploziei preturilor, ei raman tributari unor politici de piata necontrolate si speculatiilor unor carteluri comerciale”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.