„Cartea Neagra“ a guvernarii PSD-ALDE agita spiritele politice

0
364
„Cartea Neagra“ a guvernarii PSD-ALDE agita spiritele politice 1PNL Dolj a susţinut o conferință de presă la care au participat Cristian Bușoi – vicepreședinte PNL, Ștefan Stoica – președinte PNL Dolj, deputatul Nicolae Giugea și Laurențiu Ivanovici – consilier județean. Ulterior conferinţei de presă europarlamentarul Cristian Buşoi și-a lansat, în cadrul unei dezbateri organizate de Comisia de Sănătate a PNL Dolj, cartea „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic și soluții concrete de reformă”.
În cadrul conferinței a fost prezentată ”Cartea Neagră – 2017 – Un an pierdut pentru România” o analiză critică a guvernării PSD-ALDE. Analiza activității Guvernului PSD – ALDE din 2017 realizată de Comisiile de specialitate ale Partidului Național Liberal demonstrează eșecul coaliției de guvernare atât în ceea ce privește îndeplinirea principalelor promisiuni electorale de termen scurt cât și în implementarea unor noi politici publice. Iată de ce rezultatele guvernării arată o înrăutățire rapidă a perspectivelor de dezvoltare ale României și concomitent o degradare a imaginii noastre externe.
Președintele PNL Dolj Ștefan Stoica a declarat: ”Am trecut prin trei crize guvernamentale create de domnii Dragnea și Tăriceanu. Nici acum, când vorbim, nu se cunoaște noua echipă guvernamentală. Domniile lor ar trebui să țină seama de semnalele care vin de la societatea civilă, de la partidele de opoziţie dar și de la Comisia Europeană cu privire la modificările aduse legilor justiţiei. Este clar că aceste modificări vizează interesul personal al liderilor PSD şi ALDE. Modul în care domnii Tăriceanu și Dragnea fac politică afectează poziția României în cadrul Uniunii Europene.” Ștefan Stoica a mai spus că din punct de vedere economic lucrurile sunt extrem de grave. Astfel, inflația a ajuns la 3,3%, deficitul a făcut ca leul să se prăbușească, iar investițiile publice lipsesc cu desăvârșire. „Nu am văzut niciun contract semnat, deși de un an primarii sunt puși pe drumuri să depună tot felul de proiecte prin PNDL”, a mai spus liderul doljean al PNL.
Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, vicepreședinte al PNL, a făcut o scurtă prezentare a acestei evaluări a guvernării PSD. ”Sunt 724 de promisiuni pe care le-a făcut PSD în programul prezentat în campania din 2016. Dintre acestea, doar 33 au fost puse în aplicare, iar acestea nu sunt lucruri importante ci doar lucruri administrative, fără substanță. Nimeni nu se aștepta ca în momentul în care PSD a ajuns la guvernare, partidul să nu se ocupe de interesele oamenilor, de școli, de spitale, ci primul lucru va fi să modifice legile justiției în interesul celor care conduc acest partid” – a declarat Cristian Buşoi. Referindu-se în special la domeniul sănătății, pe care îl cunoaște foarte bine, acesta a mai declarat: ”Multe dintre promisiunile PSD au fost făcute în domeniul sănătăţii. Din 33 de promisiuni doar una a fost respectată – cea legată de hepatita C. 11 sunt parțial îndeplinite, iar 26 sunt în stadiul zero. Două sunt lucrurile promise și care nu au fost îndeplinite. Primul este legat de cele 3 spitale regionale. Având la dispoziție bani europeni (150 de milioane de euro) care trebuie accesați până în 2020, guvernele PSD nu au început nici măcar procedura de proiectare pe baza căreia să se facă licitația. Este o miză specială și pentru Craiova, pentru că unul dintre spitale ar trebui să se facă aici. A doua promisiune a fost legată de salariile medicilor și personalului medical, care nu s-au îmbunătățit deloc.”
La rândul său, deputatul Nicolae Giugea a abordat subiectul agriculturii, făcând referire la ministrul Petre Daea: „Domnia sa a prezentat cu mare tam-tam programul de susținere a cultivatorilor români de tomate, dar importurile de tomate au crescut cu 20%. Se tot laudă cu marile culturi realizate în 2017, dar ele au fost înființate în 2016, când Daea habar nu avea că va fi ministru. Sunt curios dacă aceste recolte sunt mai mari decât cele pe care le raporta înainte de ‘89 în Mehedinți, când se ocupa de acest lucru.” Nicolae Giugea a mai spus că România exportă cereale subvenționate, dar importă anual pâine congelată în valoare de 200 de milioane de euro. „Ați mai auzit ceva despre campania ”Standard pentru Est”? Dl Daea nu a mai spus nimic despre acest subiect, deși este unul dintre subiectele extrem de sensibile”, a încheiat Nicolae Giugea.
Laurenţiu Ivanovici – consilier judeţean şi preşedinte al Comisiei de Sănătate a PNL Dolj a dorit să tragă un semnal de alarmă referitor la starea sistemului de sănătate, având în vedere că la fiecare cinci ore un medic părăseşte România. „Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor, creşterea calităţii serviciilor medicale este obligatorie. Aşteptările angajaţilor din sănătate au fost înşelate de guvernarea PSD-ALDE, creşterile salariale fiind de ordinul a câtorva zeci de lei, nesemnificative şi neacoperitoare raportate la creşterea preţului utilităţilor. În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova există mai multe probleme ce vizează nefinalizarea proiectelor începute, iar Clinica de Oncologie, spre exemplu, nu are nici până astăzi o soluţie pentru reabilitare. Consiliul judeţean trebuie să asigure fonduri şi pentru implementarea în sălile de operaţii şi de ATI a unor sisteme de purificare a aerului. Consiliul judeţean Dolj trebuie să aloce fonduri necesare pentru ca personalul medical să beneficieze de condiţii decente de lucru”, a susţinut Laurenţiu Ivanovici.
Partidul Naţional Liberal este consecvent în stabilirea unui dialog permanent între factorii implicaţi în sistemul de sănătate. Astfel, la dezbaterea organizată de comisia de specialitate a PNL Dolj au participat parlamentari, eurodeputaţi, lideri sindicali din sănătate, cadre medicale şi beneficiari ai sistemului de sănătate.
În cadrul evenimentului europarlamentarul Cristian Bușoi și-a lansat cartea „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic și soluții concrete de reformă”. Volumul, care conține cinci capitole, face o analiză a sistemului de Sănătate din România începând cu anul 1990, punând în balanță sistemele occidentale, și propune soluții concrete pentru îmbunătățirea sistemului medical actual pe trei paliere: pacienți, medici, investiții.
„Această carte aduce în spaţiul public pentru decidenţi, pentru oamenii politici, pentru oamenii din sistem, o serie de informaţii importante despre cum merg lucrurile în alte sisteme de sănătate, ce nu merge în România şi, mai ales, ce soluţii pot fi aplicate sub forma unui pachet de reformă în sistemul de Sănătate din România“, a declarat Cristian Buşoi în cadrul evenimentului.
Cristian Bușoi: Sistemul de sănătate românesc are nevoie de un pact și de o strategie pe care să meargă înainte, indiferent de culoarea politică a Guvernului
Potrivit Dr. Cristian Bușoi România investește astăzi cel mai puțin în sănătate, în raport cu numărul de locuitori: doar 753 euro/capita, comparativ cu Austria: 3673 euro/capita sau Germania: 3613 euro/capita. Nici la procentul din PIB alocat Sănătății, România nu stă mai bine: țara noastră alocă doar 4%, în timp ce Olanda alocă 9,9%, Franța 9% și Germania 8,6%.
“Pentru ca situația să se îmbunătățească există câteva direcții de acțiune. Nu există o soluție magică. Astăzi, sistemul de sănătate românesc duce lipsă de o strategie şi de un pact pe care să le agreeze toată lumea şi pe care România să meargă înainte, indiferent de culoarea politică a Guvernului. Țările vest europene ale căror sisteme de sănătate le luăm ca reper reușesc să aibă performanțe nu doar datorită bugetelor și investițiilor pe care le fac, ci și pentru că pentru că și-au asumat cu mult curaj un plan și o strategie, pe care le-au respectat indiferent de schimbările politice din sistem”, a mai spus Cristian Bușoi.
                              Biroul de presă PNL Dolj
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Citeste si :  Vizita lui Dancila in SUA a fost confirmata de americani ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.