Casa de Cultura „Traian Demetrescu” ofera un atelier de creatie artistica in domeniul artei cinematografice – o initiativa cultural-educationala unica la nivel local

0
632

Casa de Cultura „Traian Demetrescu” ofera un atelier de creatie artistica in domeniul artei cinematografice – o initiativa cultural-educationala unica la nivel local 1În contextul unei pieţe a muncii în continuă dezvoltare, cu o cerere mare din parte producătorilor din industria cinematografică, Casa de Cultura „Traian Demetrescu” oferă un atelier de creaţie artistică în domeniul artei cinematografice – o iniţiativă cultural-educaţională unică la nivel local, care vizează publicul larg, indiferent de vârstă, sex sau formarea educaţională sau profesională. Prin acest demers, cetăţenii Craiovei sunt invitaţi să descopere tainele artei actorului de film prin intermediul unui atelier de creație intensiv, în care metodele teoretice dezvoltate de-a lungul anilor de studiu de profesori recunoscuţi la nivel mondial cum ar fi Ivana Chubbuck, Michael Cehov sau Lee Straseberg vor fi aplicate de specialişti din domeniul cinematografic în cadrul unor exerciţii practice, care vor spori mijloacele de expresie artistică ale participanţilor, ca divertisment cultural recreativ.

Proiectul îşi doreşte să faciliteze întâlnirea participanţilor cu profesori de specialitate din domeniul cinematografiei, cu regizori de film şi actori consacraţi ai ţării, susținând educația permanentă, dar şi petrecerea timpului liber într-un mod educativ.

Atelierul se va desfăşura timp de 2 săptămâni, la sediul Casei de Cultura, Sala Medievală, în perioada 5 – 17 martie 2018, câte 7 ore/zi, cuprinzând atât întâlniri teoretice, în timpul cărora se vor dobândi cunoştinţe de bază din domeniul cinematografiei şi al lucrului pe platoul de filmare, cât şi întâlniri practice, care vor cuprinde filmările propriu-zise pentru realizarea unui produs cultural cinematografic.

Acest demers va avea ca finalitate realizarea unui material audio-video, operă de creaţie artistică, având ca protagonişti participanţii la cursuri. Produsul final va fi reprezentat în faţa publicului larg, oferind astfel feed-back-ul necesar elaborării unor noi proiecte culturale.

Acest produs cultural se va alătura celorlalte proiecte ale Casei de Cultura, concretizând efortul creativ al Instituţiei de a se impune pe piaţa culturală prin viziuni noi, atractive, care să  sporească numărul de beneficiari şi care să atragă un capital de imagine necesar promovării şi creşterii vizibilităţii în contextul turismului cultural.

Mai multe detalii pe site-ul Casei de Cultura, www.tradem.ro,  secțiunea anunțuri.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.