Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează, în perioada 19-21 mai 2023, Festivalul medieval Zilele Mihai Viteazul

0
470

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează, în perioada 19-21 mai 2023, Festivalul medieval Zilele Mihai Viteazul, un eveniment ce își propune să aducă în prim-plan istoria și cultura medievală.

Festivalul va debuta pe data de 19 mai, la ora 20:00, cu o paradă a costumelor medievale, care va porni de la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și va ajunge în Piața Mihai Viteazul, locul de desfășurare al primului spectacol. Începând cu ora 21:00, publicul va fi martor la un impresionant spectacol de jonglerie cu foc.
Prin parteneriatul stabilit cu biblioteca Alexandru și Aristia Aman, tot vineri 19 mai se va desfășura la sediul bibliotecii conferința “Cavaleri și cavalerism” susținută de istoricii Cristian Moșneanu și Ștefan Dumitrache.

În zilele de 20 și 21 mai, Parcul Nicolae Romanescu va fi gazda unor ateliere, demonstrații de luptă, spectacole de teatru, spectacole de dans, târg de manufactură și spectacole de jonglerie cu foc. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere secretele meșteșugurilor și să participe la diverse activități recreative, menite să le ofere o experiență autentică a vieții medievale.

Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează pentru a nouă oară Festivalul medieval Zilele Mihai Viteazul cu convingerea că publicul va aprecia eforturile de a aduce în prim-plan cultura medievală. Îi invităm pe toți cei interesați să ia parte la această experiență unică și să descopere povestea lui Mihai Viteazul și a timpurilor sale.
Accesul la eveniment este gratuit!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.