Casa Regala anunta programul funeraliilor Reginei-Mama Elena

0
459

Sicriul reginei-mama Elena a Romaniei va fi adus in tara pe 18 octombrie, la ora 12.00, sambata, 19 octombrie, de la ora 12.00 va fi oficiata slujba de inmormantare in Catedrala istorica iar ceremonia de reinhumare va incepe la ora 13.00. Regina-mama Elena va fi reinhumata alaturi de fiul ei, regele Mihai I.

Regina Elena a murit la Lausanne, in ziua de 29 noiembrie 1982, timp in care tara noastra se afla sub dictatura comunista. Ea a fost inmormantata la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Potrivit Biroului de presa al Majestatii Sale, vineri, 18 octombrie, ora 12.00, o aeronava a Fortelor Aeriene Romane va sosi cu sicriul reginei Elena pe Aeroportul International Otopeni. La aeroport, va avea loc un ceremonial militar si religios, la care vor fi prezenti Majestatea Sa Margareta si membri ai familiei regale, reprezentanti ai institutiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Romane, ai Armatei Romaniei, ai Corpului Diplomatic si ai altor confesiuni si religii din Romania.

Publicul nu va avea acces la ceremonie.

In intervalul orar 12.45-16.00, cortegiul funerar se va deplasa de la aeroport la Curtea de Arges, pe ruta Chitila (ora 13:00), Titu (ora 13:45), Gaesti (ora 14.10), Topoloveni (ora 14.40), prin centrul municipiului Pitesti (intrare in oras la ora 15.05) si prin centrul municipiului Curtea de Arges (intrare in oras la ora 16.00). Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

Sicriul reginei Elena va fi depus in Catedrala istorica Episcopala si Regala vineri, 18 octombrie, la ora 16.45.

Citeste si: Lovitura de teatru! Tudorel Toader sustine ca nu el se afla in spatele Legii recursului compensatoriu – Pe cine da vina

Incepand cu ora 17.15, publicul se va putea inchina si reculege la catafalc.

Sambata, 19 octombrie, publicul se va putea reculege si inchina la catafalcul Reginei Elena de la ora 8.00 la ora 10.00. Nu vor putea fi depuse flori in catedrala, in jurul catafalcului. Florile vor fi asezate in scuarul din fata Noii Catedrale Arhiepiscopale si Regale (de la intrarea in manastire). Majestatea Sa Margareta ii roaga pe toti cei care doresc sa aduca o floare, un buchet sau o coroana sa aleaga doar flori albe, pentru a simboliza seninatatea si bunatatea reginei-mama.

Sambata, 19 octombrie, la ora 12.00, va fi oficiata slujba de inmormantare, in Catedrala istorica. Publicul va avea acces in parcul catedralei.

La ora 12.40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigazii de Garda Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala unde, la ora 13.00, va avea loc ceremonia de reinhumare. Publicul va avea acces pe platforma din fata Noii Catedrale.

Incepand de vineri, 11 octombrie 2019, o carte de condoleante va fi deschisa la Palatul Elisabeta. Ea va fi la dispozitia publicului pana in ziua de luni, 21 octombrie. Condoleantele pot fi transmise online prin mesaje la www.romaniaregala.ro.

Incepand de duminica, toti cei care doresc sa aprinda lumanari si sa depuna flori ca omagiu fata de regina-mama Elena, pot sa o faca in fata Palatului Elisabeta din Bucuresti sau la Curtea de Arges, in fata Noii Catedrale Arhiepiscopale si Regale. Majestatea Sa Margareta roaga pe cei care vor aduce flori sa aleaga doar flori albe, ca omagiu adus reginei-mama Elena.

Familia regala anunta doliu pentru zilele de 18, 19 si 20 octombrie 2019.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.