Case de amanet din Craiova, verificate la contracte. Au fost aplicate amenzi si s-a confiscat aur

0
484

Politistii craioveni au verificat, ieri, mai multe case de amanet din Craiova, in urma controlului fiind aplicate mai multe amenzi si confiscate 25 grame de bijuterii din aur.

Reprezentantii IPJ Dolj au anuntat ca, ieri, 19 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru prevenirea activitatilor comerciale ilicite.

Actiunile au vizat comertul cu pomi de Craciun, precum si cel cu metale sau pietre pretioase, iar in urma activitatilor desfasurate au fost verificati 25 de agenti economici din judetul Dolj.

Politistii de economic, in urma abaterilor constatate, au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, in valoare de 80.000 de lei.

De asemenea, ca masuri complementare, politistii au confiscat aproximativ 25 g de bijuterii din aur, in valoare de peste 2.700 de lei.

In urma unui control efectuat unui agent economic din Craiova, s-a constatat ca reprezentantii societatii detineau mai multe contracte de amanet expirate, nefiind intocmite note de intrare/receptie pentru ca bijuteriile aferente sa fie introduse in contabilitatea societatii.

Agentul economic a fost sanctionat contraventional conform Legii 12/1990, cu amenda in valoare de 20.000 lei, dispunandu-se totodata confiscarea cantitatii de 12,64 g aur.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.