Case de amanet din Craiova, verificate la contracte. Au fost aplicate amenzi si s-a confiscat aur

0
60

Politistii craioveni au verificat, ieri, mai multe case de amanet din Craiova, in urma controlului fiind aplicate mai multe amenzi si confiscate 25 grame de bijuterii din aur.

Reprezentantii IPJ Dolj au anuntat ca, ieri, 19 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru prevenirea activitatilor comerciale ilicite.

Actiunile au vizat comertul cu pomi de Craciun, precum si cel cu metale sau pietre pretioase, iar in urma activitatilor desfasurate au fost verificati 25 de agenti economici din judetul Dolj.

Politistii de economic, in urma abaterilor constatate, au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, in valoare de 80.000 de lei.

De asemenea, ca masuri complementare, politistii au confiscat aproximativ 25 g de bijuterii din aur, in valoare de peste 2.700 de lei.

Citeste si :  PSD, miting de proporții la Craiova - Asistatii sociali din Craiova sunt rugati sa fie prezenti !

In urma unui control efectuat unui agent economic din Craiova, s-a constatat ca reprezentantii societatii detineau mai multe contracte de amanet expirate, nefiind intocmite note de intrare/receptie pentru ca bijuteriile aferente sa fie introduse in contabilitatea societatii.

Agentul economic a fost sanctionat contraventional conform Legii 12/1990, cu amenda in valoare de 20.000 lei, dispunandu-se totodata confiscarea cantitatii de 12,64 g aur.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.