Catalin Predoiu anunta sefii parchetelor! Klaus Iohannis va avea ultimul cuvant

0
38

Rezultatele selectiei pentru propunerea de numire a procurorilor-sefi ai Parchetului General, DNA si DIICOT vor fi anuntate public marti.

Saptamana trecuta au sustinut interviul la MJ cei opt candidati care au indeplinit conditiile de participare la selectia pentru numirea procurorului-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Ionel Corbu, Florin-Daniel Casuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Sandel Vasilache si Razvan Horatiu Radu. Pentru sefia DNA au intrat in cursa Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionut Botnaru (care si-a retras ulterior candidatura), Calin Nistor, iar la DIICOT – Teodor Nita, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea si Daniel Horodniceanu.

Citeste si :  Lovitura GREA pentru DNA – Tariceanu, achitat de magistratii ICCJ

Inainte de sustinerea interviurilor, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, afirma, pe 14 ianuarie, ca principala calitate a candidatilor la conducerea PICCJ, DNA si DIICOT trebuie sa fie capacitatea manageriala.

“Ceea ce este important este adecvarea la functie, dincolo de stapanirea legilor, a tehnicilor profesionale, e importanta capacitatea de a conduce un sistem, forta, echilibrul, viziunea de ansamblu. Sunt lucruri pe care le vom lua in considerare”, spunea Predoiu.

El a adaugat ca procedura de selectie este una transparenta, ce urmareste realizarea unei selectii obiective.

“Este o procedura transparenta, (…) am optat pentru aceasta maniera de desfasurare a interviurilor pentru a da incredere ca incercam sa evaluam toate fatetele profesionalismului, capacitatii de a conduce sisteme publice ale candidatilor, cooptand in comisia de interviu mai multi specialisti care sa vina cu intrebari din diverse unghiuri de abordare, in functie de profesiile lor, in functie de specializarile lor, astfel incat sa pot sa am o imagine cat mai completa asupra calitatilor pe care le au candidatii, inainte de a lua decizia eventuala de propunere”, a precizat ministrul Justitiei.

Citeste si :  Lia Olguta Vasilescu, in fața judecatorilor: Sa se termine cu aceasta farsa judiciara

Membrii Comisiei de interviu au fost: procurorul Remus Damian Budai (desemnat de Sectia de procurori a CSM); judecatorul Ioana Bogdan (desemnata de INM); psihologul Marius Babici (desemnat de CSM); prof. univ. dr. Razvan Catalin Dobrea (desemnat de rectorul ASE), Lidia Barac, secretar de stat in Ministerul Justitiei, avocatul Stefan Ciurescu, consilier al Ministrului Justitiei, si ministrul Catalin Predoiu (presedintele Comisiei).

Ministerul Justitiei a declansat pe 2 decembrie anul trecut procedura de selectie pentru propunerea de numire a procurorilor-sefi ai Parchetului General, DNA si DIICOT.

Citeste si :  Klaus Iohannis raspunde la pactul propus de Viorica Dancila: Sa vina dupa o validare electorala

Propunerile ministrului Justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.