Catalin Predoiu explica cand va anunta noul procuror general al Romaniei

0
349

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu afirma, dupa interviurile pentru postul de procuror general, ca toti candidatii au demonstrat profesionalism si valoare si ca urmeaza deliberarea cu privire la tipul de lider necesar, in functie de ceea ce s-a intamplat, bine sau rau, in ultimii 10-15 ani in Ministerul Public si ceea ce e de facut in urmatorii trei ani.

”S-au incheiat interviurile pentru functia de procuror general al Romaniei, organizate de Ministerul Justitiei. Respect pentru toti candidatii! Au demonstrat profesionalism si valoare atat la interviu, cat si la lucrarile scrise. Parchetele si justitia au nevoie in continuare de ei in prima linie, dincolo de rezultatul selectiei. Sper ca cei care nu vor fi propusi pentru numire, sa nu uite cele de mai sus.

Acum, dupa ce s-a lamurit ca toti isi cunosc meseria de procuror si au vocatia de lider, urmeaza, mai intai, deliberarea cu privire la ce tip de lider este nevoie, in functie de ceea ce s-a intamplat, bine sau rau, in ultimii 10-15 ani in Ministerul Public si ceea ce este de facut in urmatorii 3 ani si mai bine in Ministerul Public”, scrie Predoiu pe Facebook.

El subliniaza ca refacerea si modernizarea Ministerului Public vor cuprinde un ciclu mult mai lung decat urmatorii 3 ani si fiecare etapa va avea cerintele si provocarile ei.

”Voi revedea dosarele de candidatura, in special, acum, proiectele de management, voi revizita notitele de interviu si de discutii cu membrii comisiei. Apoi, voi lua o decizie, in termenul fixat.

Inca odata, multumesc candidatilor! Multumesc si membrilor comisiei de interviu, ale caror intrebari si consideratii ulterioare m-au sprijinit sa imi clarific si verific unele constatari personale sau mi-au provocat reflectii binevenite”, anunta ministrul.

El se declara convins ca lucrurile vor evolua in aceeasi parametri buni si in cadrul interviurilor pentru celelalte functii.

Opt candidati aspira la postul de procuror general, interviurile derulandu-se pe paracursul a doua zile, marti si miercuri. Joi au loc interviurile pentru sefia DNA, care vor fi urmate de cele pentru conducerea DIICOT.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.