Cazul Sorina : Procuroarea Ana Maria Piturca, urmarita penal dupa ce a lovit-o pe Sorina

0
153

Potrivit
News Oltenia
, Procurorul Maria Piturca este cercetata penal pentru purtare abuziva, in dosarul deschis dupa ce a fost filmata in timp ce o brusca pe Sorina, fetita pentru care doua familii se lupta in instanta, au declarat surse judiciare .

Decizia vine in conditiile in care si Sectia pentru procurori a CSM este asteptata sa se pronunte maine cu privire la cererea inspectiei judiciare de suspendare din magistratura a procuroarei.

Consiliului Superior al Magistraturii a amanat decizia privind cererea Inspectiei Judiciare de suspendare din functia de procuror a Mariei Piturca, cea care a bruscat-o pe Sorina pentru a o lua din casa asistentilor maternali. De retinut este si atitudinea procuroarei la intrarea in CSM cand a avut o atitudine ostila fata de jurnalistii …

Citeste si :  Cazul Sorina : Procesul a fost stramutat la Tribunalul Olt, care va decide daca fata poate pleca in Statele Unite

 

„Inspectia Judiciara – Directia de inspectie pentru procurori a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procuror PITURCA MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) si t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile ulterioare retinandu-se ca exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si, repectiv „exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara propunerea de suspendare din functie a procurorului pana la finalizarea procedurii disciplinare”, potrivit Inspectiei Judiciare.

CONTEXT
Imaginile de pe 21 iunie, in care procurorul o forteaza pe Sorina sa paraseasca locuinta sotilor Saramat, au generat controverse in spatiul public.

Sotii Gabriel si Ramona Sacarin au obtinut adoptia prin sentinta judecatoreasca, dupa care au facut plangeri penale pentru ca procedura nu s-a realizat efectiv, fiind deschis un dosar penal.

Citeste si :  Cazul Sorina : Procurorul General al Romaniei, Bogdan-Dimitrie Licu acuza angajatii DGASPC Mehedinti care s-au ocupat de cazul Sorinei si contesta decizia Curtii de Apel Craiova prin care fetita a fost data americanilor

Procurorul de caz de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, insotit de politisti, a mers la locuinta familiei Saramat pentru a lua copilul.

In imagini se vede cum copilul se opune plecarii din plasament, insa este scos cu forta de Maria Piturca. Ulterior, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a deschis un dosar privind comportamentul procurorului de la Craiova.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.