Cazul Sorina : Procurorul General al Romaniei, Bogdan-Dimitrie Licu acuza angajatii DGASPC Mehedinti care s-au ocupat de cazul Sorinei si contesta decizia Curtii de Apel Craiova prin care fetita a fost data americanilor

0
163

Cazul Sorinei ia o cale fireasca prin interventia Procurorul General al Romaniei, Bogdan-Dimitrie Licu care aduce argumente solide in cazul in care fetita a fost data americanilor. 

Jurnalista Sorina Ruxandra Matei a publicat in exclusivitate un document extrem de important pentru cazul Sorinei din Baia de Arama.
Este vorba despre completarea solicitarii de revizuire a adoptiei Sorinei depusa de Procurorul General al Romaniei, Bogdan-Dimitrie Licu, la Curtea de Apel Craiova, marti, 9 iulie.

In cadrul documentului de 15 pagini, Procurorul General analizeaza in detaliu fiecare aspect al cazului, scotand in evidenta niste erori flagrante ale DGASPC Mehedinti – institutia care s-a ocupat de cazul Sorinei – dar si ale instantei din Craiova care a incuviintat adoptia cuplului american.

„Este greu de crezut ca, in cauza angajatii DGASPC Mehedinti implicati in analiza compatibilitatii copilului Sorina Lucan cu potentialii adoptatori au capacitatea profesionala de a evalua/stabili care este interesul superior al copilului. Dupa analiza inscrisurilor depuse la dosarul cauzei de catre aceasta institutie (note de informare, rapoarte de compatibilitate) singura certitudine este aceea ca evaluatorii nu au nici macar minime cunostinte de limba romana”, se arata in document.

Citeste si :  Ultimele noutati in cazul Sorina . Asistenta maternala a fost audiata de procurorii SIIJ

DGASPC Mehedinti nu a respectat dreptul la prioritate al asistentei maternale, reiese din documentul Procurorului General Bogdan Licu. Acesta arata ca declaratia prin care femeia ar fi renuntat la dreptul de adoptie al Sorinei nu are nicio valoare.

„Legea prevede in mod expres ca trebuie intocmit un proces-verbal din care sa rezulte data la care a fost realizata informarea, precum si modalitatea concreta in care aceasta s-a realizat (art.30. alin.1 teza a II-a din Legea nr.273/2004, art.31, alin.2 si 3. din H.G. nr 579/2016). Or, la dosarul cauzei nu exista un astfel de inscris.

Procurorului General Bogdan Licu a descoperit cateva nereguli din partea celor de la DGASPC Mehedinti

Este de observat ca declaratia pretins a fi fost data de asistentul maternal profesionist in anul 2013 este datata si inregistrata la 10 iulie 2013, iar adresa prin care DGASPC Mehedinti pretinde ca i-ar fi comunicat acestuia datele privind prioritatea la adoptie a fost emisa doua zile mai tarziu (12 iulie 2013) si comunicata prin scrisoare recomandata.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Imagini SOCANTE! Minora ridicata cu FORTA de politie de la familia care a crescut-o, pentru a fi data in adoptie unui cuplu din SUA: Ne-a spus ca sunt mari presiuni de la Ambasada si din partea ministrului Muncii de atunci, Olguta Vasilescu (VIDEO)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Instanta de apel nu explica cum anume ar fi putut asistentul maternal sa ia cunostinta de continutul acestei adrese cu doua zile inainte ca aceasta sa fi fost intocmita”, precizeaza autorii documentului.

In ceea ce priveste compatibilitatea dintre Sorina si cuplul american, Procurorul General arata ca acestia nu au petrecut decat 7 ore singuri cu fetita, timp insuficient pentru a „timp total insuficient pentru a se putea stabili o eventuala compatibilitate intre acestia”.

Procurorului General Bogdan Licu explica destul de clar situatia Sorinei si a adpotiei

Procurorul General, citand rapoartele psihologului evaluator, considera ca opinia Sorinei in ceea ce priveste afectiunea fata de familia in care a crescut ii apartine in totalitate „neputand fi influentata de persoanele cu care locuieste”.

Citeste si :  Cazul Sorina : Procesul a fost stramutat la Tribunalul Olt, care va decide daca fata poate pleca in Statele Unite

Sorina a avut „un comportament natural, dezinvolt, fara inhibitii comportamentale sau afective. Psihologul evaluator apreciaza, totodata, ca minora prezinta un material major de crestere in sfera intelectuala prin servicii educationale corespunzatoare”.

„Pentru aceste motive, opinia minorei, consemnata in procesul verbal intocmit cu ocazia audierii la instanta de fond, poate si trebuie sa fie luata in seama la solutionarea cererii, cu atat mai mult cu cat legaturile sale de afectiune nu sunt legate numai de familia asistentului maternal profesionist, dar si cealalta minora pe care o considera ca fiind sora sa. Mediul in care minora a crescut si s-a dezvoltat timp de 7 ani, incepand cu varsta de 1 an si 2 luni, creeaza certitudinea ca aceasta vede in familia Saramat familia sa naturala. In acest context, este evident ca opinia minorei reprezinta propria sa perceptie a realitatii, neputand fi influentata de persoanele cu care locuieste”, arata documentul.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.