CE a anuntat lista localitatilor din Romania care vor avea internet gratuit in spatii publice

0
626
CE a anuntat lista localitatilor din Romania care vor avea internet gratuit in spatii publice
CE a anuntat lista localitatilor din Romania care vor avea internet gratuit in spatii publice

Comisia Europeana (CE) a anuntat, vineri, lista localitatilor castigatoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localitati din Romania vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public si gratuit la internet wireless.

Printre municipiile care vor avea internet gratuit in spatii publice se numara Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Hunedoara, Piatra-Neamt si Pascani.

Alte municipii din Romania care vor avea internet gratuit in spatiile publice sunt Aiud, Onesti, Dorohoi, Caransebes, Vulcan, Dej, Arad, Ramnicu Valcea, Tarnaveni, Radauti, Zalau, Drobeta-Turnu Severin, Orsova, Lupeni, Constanta, Tulcea, Targu Jiu si Fetesti.

Lista completa a localitatilor este publicata AICI.

In total, au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalitati din intreaga UE, care vor beneficia de finantare.

”Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un numar de minimum 15 bonuri si maximum 224, in functie de numarul inscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localitatile selectate pentru a pentru a achizitiona si instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fara fir) in locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pietele publice”, se arata in comunicat.

Imbunatatirea conectivitatii in UE este o parte esentiala a strategiei privind piata unica digitala la nivel european. Costurile pentru intretinerea retelei vor fi acoperite de localitati, iar retele finantate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fara publicitate si nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit CE.

Totodata, finantarea va fi acordata numai retelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente si cu o calitate similara in acelasi spatiu public.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.