Ce contine motiunea de cenzura si ce ii transmit liderii PSD lui Sorin Grindeanu

0
89
Ce contine motiunea de cenzura si ce ii transmit liderii PSD lui Sorin Grindeanu 1
Ce contine motiunea de cenzura si ce ii transmit liderii PSD lui Sorin Grindeanu

Liderii PSD au finalizat moţiunea de cenzură prin care vor să-l dea jos pe Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. Aceasta are peste 10 pagini în care se scrie că nu s-a respectat programul de guvernare şi că singurul vinovat pentru acest eşec este chiar premierul.
Mai mult, al doilea om din PSD, preşedintele executiv, Nicolae Badalau a început ofensiva la adresa lui Grindeanu. ” Comitetul Executiv l-a nominalizat pe Grindeanu acolo. Acel CEX are dreptul sa il si schimbe. E vorba de caracter aici.
Motiunea va trece fără probleme. Sunt mai multe nume pentru viitorul premier, dar preşedintele îl va numi. Noi respectăm Constituţia, preşedintele ţării aprobă nominalizarea noastră. Sunt convins că cei de la UDMR vor vota moţiunea de cenzură. Şi alţi parlamentari de la alte partide m-au sunat şi au spus că ne vor sprijini”, a spus Nicolae Badalau în direct la Antena 3.

Citeste si :  Motiunea a trecut! Dancila si PSD ajung la tomberon, cosmarul s-a sfarsit!

Va prezentam motiunea de cenzura :

ROMÂNIA NU POATE FI CONFISCATĂ! APĂRĂM DEMOCRAŢIA ŞI VOTUL ROMÂNILOR!

„Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. Niciun grup şi nicio persoană nu poate exercita suveranitatea în nume propriu.
Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a Increderii acordate.”
(Constituţia României)
Parlamentul României a acordat încredere programului şi celor 27 de membri ai Guvemului la 4 ianuarie 2017, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor aleşi în urma scrutinului din 11 decembrie 2016. Funcţionarea democratică a statului român depinde, în mod esential, de respectarea principiilor constituţionale ale autorităţii de stat, de domnia legii şi de exercitarea cu bună-credinţă şi responsabilitate a funcţiei publice. Coaliţia formată din Partidul Social Democrat (PSD) şi Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), cu sprijinul Uniunii Democrate Maghiare din România şi al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, şi-a asumat răspunderea guvernării României pentru următorii patru ani, respectând promisiunile electorale şi votul liber exprimat de cetăţenii români.

Programul de guvernare aprobat de Parlament a statuat măsuri concrete, legislative şi administrative, economice şi sociale, precum şi termene de punere în aplicare a acestora, esenţiale pentru a atinge obiectivele strategice de dezvoltare a României, de creştere a veniturilor populaţiei, de aşezare pe baze corecte şi temeinice a aparatului administrativ central şi local, de funcţionare coerentă şi constructivă a instituţiilor publice.

Responsabilitatea asumată a guvernării a impus evaluarea periodică a respectării angajamentelor, analiza funcţionării echipei învestite cu încrederea politică a Parlamentului, precum şi angajarea corecţiilor necesare în cazul unor disfuncţionalităţi, a unor întârzieri sau a unor performanţe guvemamentale nesatisfăcătoare.

Citeste si :  Toti ministrii PSD au demisionat, dar demisiile vor fi activate doar dupa votul din Comitetul Executiv PSD. Grindeanu nu a demisionat

Motiunea de cenzura se poate descarca de aici Ce contine motiunea de cenzura si ce ii transmit liderii PSD lui Sorin Grindeanu 2

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.