Ce a decis CSM dupa memoriul facut de catre cei trei procurori proscrisi impotriva lui Kovesi

0
441
Ce a decis CSM dupa memoriul facut de catre cei trei procurori proscrisi impotriva lui Kovesi
Ce a decis CSM dupa memoriul facut de catre cei trei procurori proscrisi impotriva lui Kovesi

Lovitură dură încasată de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Consliliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară după memoriul făcut de către cei trei procurori proscrişi împotriva lui Kovesi.
Şi asta nu e tot. Tot în plenul CSM, Gabriela Baltag i-a propus procurorului general, Augustin Lazăr, ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să preia dosarul înregistrărilor cu Kovesi de la DNA pentru a nu mai fi nicio suspiciune în cazul rezolvării acestuia. Augustin Lazăr a refuzat să preia dosarul. A spus că acesta este de competenţa DNA.

“Mă gândeam, domnule procuror general, dacă nu aţi putea lua în calcul, având în vedere că sunt dispoziţii legale – 325 şi 326 din Cod procedură penală, dacă nu evaluaţi posibilitatea preluării anchetei penale, în baza competenţelor pe care dumneavoastră le aveţi în cadrul Parchetului General, pentru a nu fi afectată şi fără a nu se crea niciun fel de aparenţă de lipsă de echitate”, a spus Gabriela Baltag, în cadrul şedinţei plenului CSM.

La rândul său, Augustin Lazăr a precizat că este o anchetă de competenţa DNA. “Este o anchetă de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dacă procurorul general personal ar face ancheta, cine ar face controlul de legalitate?”, a arătat Lazăr.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.