Ce e rău la Craiova e bine la Brașov…

0
1721

În timp ce useriștii din Craiova au sponsorizat postări pe facebook în care exagerau plățile făcute de Primăria Craiova către European Best Destinations pentru promovarea orașului, colegii lor de la Brașov, aflați în fruntea orașului, au plătit bani frumoși pentru a intra într-o competiție la nivel național fără niciun fel de impact la nivel internațional.

Ori Brașovul are nevoie de promovare la nivel internațional, nu național, că orașul este demult printre destinațiile favorite ale românilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că Brașovul a câștigat la o categorie – Orașe care inspiră – care nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că Brașovul este un oraș turistic de la mama-natură, datorită poziției sale geografice. Categoria Orașe care inspiră se adresează însă orașelor mari care investesc în dezvoltare și promovare turistică.

Iar tocmai lipsa dezvoltării este cel mai des reclamată chiar de locuitorii Brașovului, lucru care se poate foarte ușor verifica urmărind doar comentariile acestora în social media.
Ca o comparație, Craiova s-a promovat pe un site european, partener al Comisiei Europene, care are parteneriate cu marile agenții de turism din lume și publicații media de renume precum Forbes sau Condé Nast Traveler, El Mundo, Euronews etc., asigurând municipiului Craiova, de exemplu, doar în presa națională, o audiență totală de peste 66 milioane de posibile expuneri strict referitor la informațiile despre Târgul de Crăciun, în timp ce sumele plătite de Brașov pentru competiția națională i-au asigurat acestui municipiu doar câteva sute de mii de vizualizări.

Așa că, în loc să se uite la paiul din ochii administrației craiovene, mai bine s-ar uita la parul celor din Brașov. La ei, competiția e bună, indiferent pe ce se aruncă banii. La noi, competiția nu mai e bună… Și poate îi spune cineva primarului din Brașov că a concurat pentru Orașe care inspiră. Premiul Destinația anului este pentru Ținutul Mănăstirilor din Bucovina.
P.S. Craiova nu a vrut să se promoveze la acest concurs, deci nu e vorba de vreo invidie …

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.