Home » Life & Style » Sanatate » Ce ne sfatuiesc medicii pentru a face fata trecerii la ora de iarna

Ce ne sfatuiesc medicii pentru a face fata trecerii la ora de iarna

Share ..

In această dimineaţă am trecut, oficial, la ora de iarna – ora patru a devenit ora trei. Aşadar, dormim cu o oră în plus, dar medicii spun că nu avem prea multe motive de bucurie. Ne vom trezi pe întuneric şi ne vom întoarce acasă de la muncă tot pe întuneric. Sfatul este să mâncaţi mai multe fructe şi legume cât ţine perioada de acomodare, dacă vreţi să nu cădeţi pradă depresiei.

Trecerea la ora de iarna poate aduce stări de oboseală, nervozitate şi chiar depresie, avertizează specialiştii.

Ruxandra Constantina, medic de familie: „Atenţie mare în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, pentru că se secretă în exces hormonii de stres, care pot creşte tensiunea şi pot precipita criză cardiacă sau un accident vascular.”

„E o dereglare de somn. Trebuie să te culci mai degrabă, nu cum erai obişnuit, dar te adaptezi, într-o săptămână, două îţi revii. Cu tensiunea am probleme, şi aşa, şi aşa.”

Ruxandra Constantina, medic de familie: „Această schimbare ne poate influenţa organismul, doar în decurs de câteva zile, maxim o săptămână.”

Medicii au şi sfaturi care ne vor ajuta să ne adaptăm mai repede.

Ruxandra Constantina, medic de familie: „Să nu ne lăsăm aşa mult influenţaţi psihic de această schimbare, să facem în continuare plimbări în aer liber, alimentaţie bazată pe multe verdeţuri.”

„Dimineaţa, când trebuie să te trezeşti de noapte şi te ia cu o senzaţie de vomă şi nu mai poţi. Dar acum, pentru că dormim o oră în plus, e mai bine.”

Din 1932 România trece, în ultima duminică din octombrie, la ora de iarna. Deşi motivaţia iniţială – aceea de a face economie de resurse – a dispărut în epoca modernă, peste 70 de state nu au renunţat încă la schimbarea orei.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Medic din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova : “Eu ca doctor fac o medicina de razboi”

O situatie destul de penibila a avut loc la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova . Florin a venit cu...

Închide