Ce plan secret ar avea PSD-ALDE cu Pilonul II de pensii

0
301

Institutul National de Statistica arata ce s-a intamplat cu salariile, dupa aplicarea Legii Salarizarii

Guvernul PSD-ALDE pare sa intre intr-un nou scandal imens. Dorinta de a face Pilonul II de pensii optional ar putea crea un razboi imens. Opozitia iese la atac si devoaleaza planul pe care l-ar avea PSD-ALDE cu pensiile private de la Pilonul II.

“Ceea ce parea a fi doar un zvon, si anume tentativa PSD- ALDE de nationalizare a Pilonului II de pensii, iata ca prinde contur. Sase milioane de contribuabili la Pilonul II de pensii risca sa ramana fara pensia suplimentara la care au dreptul, in momentul in care vor atinge varsta de pensionare. Practic, ce vor sa faca: Vor sa determine un numar cat mai mare dintre persoanele active, persoanele care contribuie la Pilonul II de pensii, vor sa-i determine sa nu mai plateasca contributia la Pilonul II de pensii inventand tot felul de minciuni despre Pilonul II de pensii, despre companiile private care administreaza aceste fonduri, despre asa-zisele randamente de la Pilonul I de pensie, adica fondul de de pensii public”, spune seful PNL, Ludovic Orban.

Si asta nu e tot. Orban continua explicatiile. “Conform legii, de la 5,1 ar fi trebuit ca procentul de contributie la Pilonul II de pensii, sa creasca in acest an la 6%. Primul pas pentru distrugerea fondurilor de pensii private a fost facut prin scaderea procentului de la 5,1 la 3,75. Al doilea pas este in pregatire, Guvernul intentionand sa-i determine pe toti contribuabilii la Pilonul II de pensii sa-si exprime optiunea daca vor sau nu mai vor sa contribuie la Pilonul II de pensii.

Care este obiectivul real al partidelor aflate la guvernare PSD- ALDE, este un obiectiv meschin, si anume acela de a creste in mod artificial sumele de bani care se incaseaza la fondul public de pensii astfel incat, sa aiba resurse ca sa poata sa creasca pensiile pensionarilor care se afla in plata astazi. Al doilea obiectiv pervers pe care il urmaresc este acela, ca urmare a scaderii numarului de contribuabili, firmele care administreaza fondurile de pensii sa-si piarda interesul pentru administrarea acestor fonduri de pensii si cele opt miliarde de euro care se gasesc astazi in conturile individuale ale contribuabililor la Pilonul II de pensii, sa treaca in administrarea guvernului lor, adica sa praduiasca aceste opt miliarde pentru tot felul de cheltuieli inepte pe care le realizeaza numai in scop electoralist, numai pentru a lasa impresia ca exista cea mai mica sansa pentru a fi puse in practica minciunile gogonate pe care le-au rostit actualii guvernanti in perioada campaniei electorale”, a mai spus Orban.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.