Ce sfaturi pentru sanatate ne dau cercetatorii?

0
187

Ce sfaturi pentru sanatate ne dau cercetatorii? 1Potrivit unui studiu britanic, cartofii copti contin 7% amidon rezistent, insa acest procent ajunge la 13% dupa racire.

Nu prajiti cu ulei de masline extravirgin la temperaturi mari – Uleiul de masline este bogat in grasimi omega-6, care blocheaza reactia organismului fata de inflamatiile ce apar in cazul unor boli cronice precum maladiile cardiace si artrita. Multe persoane folosesc uleiul de masline in defavoarea altor tipuri de uleiuri atunci cand gatesc.

Insa uleiul de masline extravirgin este mai putin procesat in comparatie cu alte uleiuri si, din acest motiv, are un punct de fumigare mai scazut – temperatura la care beneficiile nutritionale sunt afectate prin fierbere.

Dupa ce uleiul extravirgin a ajuns la aceasta temperatura, compozitia lui chimica este alterata si produce mai multi radicali liberi – molecule daunatoare care pot distruge celulele. Din acest motiv, uleiul de masline nu este indicat in prepararea alimentelor la temperaturi foarte inalte. Folositi-l doar pentru salate si sosuri reci.

Fierbeti-va pastele cu cateva minute mai putin decat timpul recomandat – Pastele tind sa aiba un indice glicemic (GI) scazut, ceea ce inseamna ca ele va asigura o senzatie de satietate pentru mai mult timp. Insa pentru a realiza acest lucru, ele trebuie sa fie preparate “al dente” (sa fie fierte, dar interiorul sa fie ferm).

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 9 MAI 2018

Atunci cand pastele sunt tari, enzimele digestive din intestin au nevoie de mai mult timp pentru a transforma amidonul in zaharuri, pe care le elibereaza lent in fluxul sangvin, oferind senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Daca pastele sunt fierte prea mult, indicele glicemic creste, iar amidonul este descompus mai repede in zaharuri. Expertii recomanda sa fierbeti pastele cu 2-3 minute mai putin decat timpul indicat de preparare, pentru a obtine aceasta textura “al dente”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.