Celebrul Concert pentru doua viori de Bach la Filarmonica Oltenia Craiova

0
687

Celebrul Concert pentru doua viori de Bach la Filarmonica Oltenia Craiova 1Muzica uneste!

VINERI, 30 MARTIE 2018, ORA 19:00

ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII “OLTENIA”

prezinta

Concert simfonic

DIRIJOR MADALIN VOICU

SOLISTI FLORIN IONESCU-GALATI vioara MEDA STANCIU vioara

In program:
George Enescu: Intermezzo pentru orchestra de coarde, op. 12

Antonio Vivaldi: Concertul in La minor pentru doua viori, RV 522

Johann Sebastian Bach: Concertul in Re minor pentru doua viori, BWV 1043

Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia nr. 35 in Re major, K. 385, „Haffner”

Celebrul Concert pentru doua viori de Bach la Filarmonica Oltenia Craiova 2

Celebrul Concert pentru doua viori de Bach la Filarmonica Oltenia Craiova 3

Descoperind tainele muzicii prin intermediul viorii, Madalin Voicu a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde a studiat cu George Manoliu si Cornelia Bronzetti. Ulterior, Madalin Voicu avea sa studieze si dirijatul, de-a lungul timpului fiind indrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbraveanu, Hans Swarowsky.
Madalin Voicu a indeplinit calitatea de dirijor al Filarmonicii ”Oltenia” si al Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, fiind totodata un invitat permanent al orchestrelor de profil din tara, iar concertele sustinute in strainatate releva aprecierea de care se bucura artistul si peste hotare.
A sustinut concerte alaturi de Orchestra de Camera Bucuresti, infiintata de catre tatal sau, distinsul violonist de reputatie internationala Ion Voicu, iar din anul 2001 Madalin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Stiinte, Arte si Litere.

Celebrul Concert pentru doua viori de Bach la Filarmonica Oltenia Craiova 4

Violonistul Florin Ionescu-Galati, un solist remarcabil, a inceput studiul viorii de la varsta de 4 ani, cu tatal sau, renumitul Ilarion Ionescu-Galati, violonist si dirijor. La 10 ani, canta impreuna cu Orchestra Nationala Radio Concertul pentru vioara si orchestra de Kabalevski, facandu-si debutul in cariera solistica. Absolva Academia de Muzica din Bucuresti ca student al lui Stefan Gheorghiu, dar l-a avut ca mentor permanent si pe tatal sau.
De-a lungul anilor, a fost castigator si laureat a numeroase competitii, a sustinut recitaluri si concerte in aproape toate orasele din tara, iar din 1982 isi incepe cariera de solist international, cantand cu orchestre filarmonice din: S.U.A., Canada, Elvetia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Ungaria, Polonia, Austria, Moldova, Franta, Italia, Norvegia, Japonia, Germania, Spania, Anglia. Din 1993, devine solist al Filarmonicii de Stat Brasov. A facut inregistrari si a scos CD-uri pentru Electrecord, Sipario Dischi, Radio Romania, Radio Istambul, ZDF, etc.
A cantat in sali celebre precum Carnegie Hall NY, Herkuleessaal München, Megaron Atena, Megaron Salonic, Ateneul Roman, Sala Radio, Gasteig München, Santori Hall Tokyo, Bilkent Ankara, Beethoven Halle Bonn, Stefaniesaal Graz si a colaborat cu mari muzicieni: Valentin Gheorghiu, Ayla Erduran, Iosif Conta, Ian Brown, Horia Andreescu, Gurer Aykal, Rainer Hofman, Michael Stern, Ion Voicu, Vladimir Altschuler, Lorry Wallfish, Alain Paris, Alexander Rahbari, Marek Pijarowski.

Celebrul Concert pentru doua viori de Bach la Filarmonica Oltenia Craiova 5

Meda Stanciu a absolvit Liceul de Arte din Craiova la clasa prof. Cornel Berbec. A primit numeroase premii de la diverse concursuri si competitii nationale muzicale ce o recomandau inca de pe atunci drept un muzician de marca.
S-a pregatit de-a lungul timpului cu Maestrul Modest Iftinchi, urmand sa studieze la Academia de Muzica din Cluj Napoca cu Maestrul Stefan Ruha si prof. univ. dr. Adrian Cardan ulterior fiind masterand la clasa de vioara a prof. univ. dr. Dorina Mangra. O gasim apoi ca violonista a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova unde are ocazia sa se perfectioneze in arta interpretativa solistica si in orchestra. Alaturi de orchestra simfonica face numeroase turnee in Spania, Italia, Franta, Germania, Elvetia, America etc.
In perioada 1991 – 1993 o regasim in componenta orchestrelor televiziunilor italiene CANALE 5 si RAI UNO bucurandu-se de o mare apreciere atat din partea colegilor, cat si din partea dirijorilor. La infiintarea filarmonicii valcene sustine concursul si obtine postul de concert-maestru in care este remarcata de toti invitatii dirijori si solisti.
In prezent este manager interimar la Filarmonica „Ion Dumitrescu”, prof. de vioara la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Valcea si solist concertist alaturi de diverse orchestre simfonice din tara.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.