Home » Craiova Curata » Celula C6 a primit Autorizatia Integrata de Mediu

Celula C6 a primit Autorizatia Integrata de Mediu

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Dolj poate emite mult asteptata Autorizatie Integrata de Mediu pentru celula C6 a Depozitului de Deseuri Mofleni, dupa ce in termenul de 30 de zile de la publicarea anuntului, care a expirat luni, nu au existat niciun fel de observatii din partea publicului interesat. Asta inseamna ca gunoiul menajer nu va mai fi inghesuit ilegal in Celula C5, asa cum a constatat Garda de Mediu, cand a si sanctionat operatorul depozitului, SC Eco Sud SA, pentru o serie de neconformitati, si ca el va fi depus in noua celula. „Daca vor fi respectate cerintele din autorizatie, eu zic ca se va rezolva problema mirosului care a existat in Craiova“, sustine Monica Mateescu, directorul executiv al APM Dolj.

SC Eco Sud SA, operatorul depozitului de deseuri de la Mofleni, poate folosi, in sfarsit, Celula C6 pentru depozitarea gunoiului menajer din Craiova si din localitatile limitrofe. Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Dolj are liber, incepand de ieri, sa elibereze Autorizatia Integrata de Mediu (AIM) revizuita pentru Celula C6, dupa ce la anuntul cu privire la decizia de emitere, facut public pe 10 august, nu au aparut observatii din partea publicului, in termenul legal de 30 de zile. Aceasta a fost ultima etapa care mai trebuia parcursa pana la emiterea AIM, insa eliberarea a avut la baza si acordul Garzii de Mediu, care a confirmat faptul ca Eco Sud a indeplinit toate obiectivele impuse in urma verificarilor din luna mai, dupa cum a precizat, pentru GdS, Monica Mateescu, directorul executiv al APM Dolj. Mai mult, Eco Sud ar fi depus si proiectele de inchidere a Celulelor 2, 3 si 4, care erau cu depozitare sistata, toate acestea putand duce la rezolvarea problemei vesnic reclamate de craioveni: cea a mirosului urat care vine dinspre depozit.

Citeste si :  Bataie de joc ! Arunca gunoiul la nici 100 de metri de fostul Abator din Mofleni

„Pe 10 septembrie s-au implinit cele 30 de zile in care Autorizatia Integrata de Mediu pentru celula C6 a fost publica, inclusiv pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului, timp in care nu a fost primita nicio observatie. Asta inseamna ca de astazi (ieri, n.r.) se poate emite autorizatia. Garda de Mediu a confirmat faptul ca au fost indeplinite toate obiectivele impuse in urma controlului, asa ca deseurile pot fi depozitate in celula C6. Au fost depuse la Agentie si proiectele de inchidere a Celulelor 2, 3 si 4, care erau cu depozitare sistata, dar si proiectul de sistare a depozitarii deseurilor in Celula C5. Daca se va face totul ca la carte, cum spune legea, eu zic ca se va rezolva si problema mirosului care a existat in Craiova si care provenea de la groapa de gunoi. Depozitarea in Celula C6 trebuie sa se faca, totodata, exact asa cum scrie in autorizatie, pentru a evita aparitia mirosului, adica deseurile depozitate sa fie acoperite imediat si sa fie lasata, pentru exploatare, doar o suprafata de maximum 2.500 de metri patrati“, a spus Monica Mateescu, directorul executiv al APM Dolj.

Sursa Gazeta de Sud

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.