Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu Alaiul Călușului Oltenesc și expoziții de pictură, la Zilele Craiovei 2023

0
436

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează „Alaiul Călușului Oltenesc“ – ediția a XXIII-a și trei expoziții de pictură în aer liber și la Galeriile „Cromatic“, sub egida Consiliului Județean Dolj, în cadrul Zilelor Craiovei 2023, având ca partener Primăria și Consiliul Local Craiova.

Marți, 30 mai 2023, la ora 16:00, la Galeriile „Cromatic“ este vernisată Expoziția de pictură pe pânză „Copiii, lumină pe simeze craiovene“, în care Asociația Seniori Art Craiova a reunit 110 creații realizate de copii din Craiova, Constanța, Sebeș și Timișoara în cadrul cursurilor de inițiere în artă derulate de asociație împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada“ Constanța și Asociația „Arttrad“ Sebeș.
Expoziţia este un dar special de la copii și pentru copii cu ocazia zilei de 1 Iunie și va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ până vineri, 16 iunie 2023. Intrarea este liberă.

În perioada 01 – 05 iunie 2023, în Piața Frații Buzești craiovenii vor putea admira picturile a doi artiști plastici de creațiile cărora s-au bucurat deseori la Galeriile „Cromatic“ și de curând în Parcul Romanescu. Este vorba de Ilinca Butucea care deschide Expoziția de pictură „Pastel, simfonia culorilor“ și de Florin Măceșanu care vernisează Expoziția „Clipe“ ce reunește picturi cu flori, portrete și peisaje.

Duminică, 04 iunie 2023, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj îi așteaptă pe craioveni la „Alaiul Călușului Oltenesc“ – ediția a XXIII-a, începând cu ora 11:00, în Piața Mihai Viteazu și continuând, după celebra horă alături de călușari, în alai spre Parcul Nicolae Romanescu, unde își vor prezenta frumosul lor dans ritualic cete din județele Dolj, Olt și Sibiu.
Toate aceste evenimente sunt incluse în programul Zilelor Craiovei 2023.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.