Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj, cu traditii doljene la Targul de Turism al Olteniei

0
47

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj,  cu traditii doljene la Targul de Turism al Olteniei 1Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj participa si la cea de-a IV-a editie a Targului de Turism al Olteniei, intr-unul din standurile Consiliului Judetean Dolj din Centrul Multifunctional Craiova, in perioada 08 – 10 martie 2019.

Vizitatorii targului ii vor reintalni la standul C.J.C.P.C.T. Dolj pe Rodica si Viorel Dilganu din Craiova, artizani apreciati pentru pictura traditionala pe obiecte decorative si de uz casnic din lemn.

De asemenea, vor putea fi admirate ii, traistute, covoare si carpete realizate in atelierul „Covorul oltenesc“ din comuna doljeana Macesu de Jos.

Citeste si :  Kickboxing : Pe 1 iunie la Centrul Multifunctional Craiova are loc ”Kickboxing Talents” – eveniment pentru pitici si parinti

La stand vor putea fi rasfoite si cartile editate de-a lungul timpului de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj, precum si diverse materiale de promovare a proiectelor institutiei, unul dintre acestea fiind Festivalul – Concurs National al Interpretilor Cantecului Popular Romanesc „Maria Tanase“, care celebreaza anul acesta 50 de ani de existenta.

La invitatia Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj aduc la targ jocul si cantecul popular sambata, 9 martie 2019, ansamblurile folclorice: „Ion Serban“ de la Isalnita – coordonat de Ionel Garoafa (ora 11:00); „Doina Mischiului“ de la Mischii – coordonat de Marga Chiurtu (ora 13:00) si „Bobocica“ al Casei de Cultura „Amza Pellea“ din Bailesti – coordonat de Adrian Radu (ora 13:30).

Citeste si :  Ana Ciceala - USR Bucuresti are legaturi cu PSD Dolj ! Familia incaseaza bani frumosi de la stat !

Targul va fi deschis in zilele de 8 si 9 martie in intervalul orar 10:00 – 18:00, iar duminica intre orele 10:00 – 16:00.

Lasa un comentariu aici !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.