Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Centrul pentru Conservarea Culturii Traditionale Dolj organizeaza Alaiul Datinilor „Din batrani, din oameni buni“

Centrul pentru Conservarea Culturii Traditionale Dolj organizeaza Alaiul Datinilor „Din batrani, din oameni buni“

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează Alaiul Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”, în zilele de 18 şi 19 decembrie 2017, la Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“ Craiova.

Publicul se va bucura, ca în fiecare an, de fragmente de iarnă tradiţională, aduse în scenă de grupuri, ansambluri şi solişti vocali, din diverse colţuri ale ţării, care promovează obiceiurile specifice Crăciunului şi Anului Nou. Evenimentul va fi însoţit de o expoziţie cu fotografii care ilustrează particularităţile şi frumuseţea datinilor de iarnă din judeţul Dolj, din arhiva CJCPCT Dolj, precum şi de o secvenţă de viaţă tradiţională sub genericul „Dolju-n bucate“ de post, împlinită cu sprijinul ansamblurilor din judeţul nostru, participante la proiect vineri, 19 decembrie 2017. De asemenea, tot vineri, 19 decembrie, de la ora 18:00, ansamblurile folclorice „Bratia“ din Vlădeşti – Argeş şi „Flori dâmboviţene“ de la Târgovişte – Dâmboviţa, invitate la Alaiul Datinilor de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, vor evolua pe scena Galei Sărbătorilor de Iarnă 2017, în Piaţa „Mihai Viteazul“, la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Craiova.

JOI, 18 DECEMBRIE 2017,
ORA 18:00, la Teatrul „Colibri“
Grupul folcloric „GORJEANCA“, Târgu Jiu, Gorj
Ansamblul folcloric „LILIACUL“, Baia de Aramă, Mehedinţi
Octetul „LERU-I, LER“, Craiova, Dolj
Grupul „SOMEŞENII“, Cluj-Napoca, Cluj
Ansamblul de datini şi obiceiuri populare „ROUA“, Cloşani-Padeş, Gorj
Grupul vocal bărbătesc „BURNASUL” Alexandria, Teleorman
Grupul vocal „DORURI SIBIENE“, Sibiu

VINERI, 19 DECEMBRIE 2017,
ORA 17:30, la Teatrul „Colibri“
„Dolju-n bucate“ de post
ORA 18:00, la Teatrul „Colibri“
Ansamblul folcloric „HORA DESNĂŢUIULUI“, Bârca, Dolj
Ansamblul „TRANDAFIRUL“ al Casei de Cultură Dăbuleni, Dolj
Ansamblul Folcloric „DOR CĂLĂTOR“, Craiova, Dolj
Grupul vocal „STELUŢE DUNĂRENE”, Calafat, Dolj
Grupul de colindători „RAPSOZII DESNĂŢUIULUI“, Giurgiţa, Dolj
Grupul folcloric „BRATIA“, Vlădeşti, Argeş
Ansamblul „FLORI DÂMBOVIŢENE“, Târgovişte, Dâmboviţa
Soliştii vocali:
Mădălina STOICA, Manuela MOTOCU, Maria ROTARU, Liviu OLTEANU,
Raluca MĂLĂESCU, Camelia CHIVU, Alexandru Ionuţ LILEA.

Intrarea este liberă la toate evenimentele!
Având în vedere declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie zile de doliu național, Alaiul Datinilor a fost reprogramat și se va desfășura luni – 18 decembrie și marți – 19 decembrie. Vom reveni cu amănunte privind distribuția din cele două zile.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
LANSARI DE CARTE LA BIBILIOTECA AMAN

Azi, 7 decembrie, începând cu orele 17.00, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează lansarea volumelor „Zborul păpădiei”, autor Marilena...

Închide