Cercetatorii sunt aproape de obtinerea unui supervaccin antigripal

0
609

Cercetatorii sunt aproape de obtinerea unui supervaccin antigripal 1Cercetatorii australienii sustin ca sunt aproape de obtinerea unui vaccin antigripal universal. Potrivit studiului, publicat de revista Nature, oamenii de stiinta ar fi descoperit celule imune „ucigase” specifice pentru jumatate din populatia globului si care ar putea fi eficiente impotriva tuturor tipurilor de virus gripal.
Super-vaccinul ar urma sa ofere imunizare pentru o perioada de zece ani sau chiar pe viata, in functie de sistemul imunitar al fiecarui pacient. Supervaccinul este inca in faza de cercetare si ar putea trece ani pana va ajunge pe piata.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intre 300 de mii si 600 de mii de oameni mor anual din cauza gripei.

„Poate recunoaste si poate lupta cu toate tipurile de virusi gripali capabili sa ii infecteze pe oameni si anume virusurile gripale: A,B,C. Acum lucram la identificarea de celule „Killer T” pentru restul populatiei de pe glob pentru a putea proteja pe toata lumea”, explica Katherine Kedzierska, profesor Institutul Doherty.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.