CERSETORII DE PE STRAZILE CRAIOVEI, SANCTIONATI

0
51

Politia Locala a organizat, in perioada 11 – 17 iulie, o ampla actiune ce a avut ca scop eradicarea faptelor de cersetorie din Craiova.

Au fost monitorizate principalele intersectii ale Municipiului Craiova si zonele cunoscute unde se practica astfel de fapte. Este vorba despre Piata Mihai Viteazul, Centrul Istoric, Teatrul National, zona Universitatii. Persoanele depistate ca apelau la mila cetatenilor au fost conduse la sediul Politiei Locale, identificate, perchezitionate si sanctionate.

In urma acestei actiuni, au fost aplicate 63 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 12.750 lei. Totodata, s-a dispus si masura complementara de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cersetorie.

Citeste si :  Copil in varsta de 12 ani, din Bailesti, dat disparut

Cu aceasta ocazie au fost depistati si identificati 12 minori ce erau folositi in practicarea cersetoriei. De asemenea, ei erau indemnati de catre parinti sa practice cersetoria. Acestia au varste cuprinse intre 8 luni si 14 ani.

In toate aceste cazuri, politistii locali au anuntat si solicitat sprijinul functionarilor DGASPC Dolj. Reprezentantii institutiei s-au prezentat la sediul Politiei Locale. Dupa intocmirea actelor procedurale, au preluat copiii minori impreuna cu parintii acestora, in vederea aplicarilor masurilor si procedurilor potrivit actelor legale in vigoare. De asemenea, in cazul a doi minori, s-a luat masura predarii acestora catre Centrul de primire a minorilor in regim de urgenta ”Rasinari”.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Se inchid scolile in Craiova si in tot Judetul Dolj din cauza frigului si a ninsorii!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Politia Locala roaga cetatenii sa nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practica cersetoria, persoane ce sunt apte de munca si sa sesizeze aceste aspecte la telefonul cetateanului 0215-984. Astfel de actiuni se vor derula zilnic.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.