Certificat COVID : Testări gratuite pentru angajații de la stat și privat, pentru o perioadă de 30 de zile

0
103

Președintele Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că s-a acceptat un termen de 30 zile privind testările gratuite pentru angajații de la stat, dar și de la privat, în ceea ce privește certificatul verde la locul de muncă.

Tătaru a precizat că în ședința de marți a comisiei a fost discutată, per ansamblu, legea care impune certificatul verde la locul de muncă.
S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a precizat Nelu Tătaru.

Citeste si :  Reacţia lui Ludovic Orban în legătură cu desfiinţarea SIIJ : Hai să le spunem românilor că nu se desfiinţează niciun SIIJ. Se desfiinţează de formă.

Președintele Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților a precizat că este vorba despre un număr de 10 teste pentru angajații nevaccinați anti-COVID-19 atât de la stat, cât și din privat.

Potrivit amendamentului depus, în cazul în care persoana testată este pozitivă, îşi va plăti spitalizarea.

„Ce trebuie să vă menționez este că aceste amendamente pot fi retrase”, a adăugat Nelu Tătaru.

Test de anticorpi pentru certificatul verde

Un amendament la proiectul de lege privind introducerea certificatului de vaccinare la locul de muncă prevede că documentul ar putea fi obținut și în baza testului de anticorpi, nu doar prin vaccinare, testare sau dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

„Având în vedere faptul că există situații în care anumite persoane au dezvoltat anticorpi prin trecerea prin infecția cu virusul SARS-CoV-2 fără a avea rezultatul pozitiv al unui test certificat, se introduc, în vederea utilizării exclusiv pe teritoriul național, certificatele de anticorpi, eliberate pe baza rezultatului unui test certificat care atestă prezența anticorpilor”, se arată în motivarea amendamentului.

Citeste si :  Nicolae Giugea : La fiecare 4 salariati a aparut un al 5-lea, adus in exclusivitate de Olguta Vasilescu, care are sarcina de a-i supraveghea pe ceilalti patru !

Nelu Tătaru, președintele Comisiei de sănătate și familie din Camera Deputaților, a declarat, marți, că nu există un consens cu privire la acest amendament, o asemenea soluție nefiind susținută științific.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.