Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie la nivel european

0
152

Certificatul verde de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie la nivel european, iar România este în grafic, în acest moment, cu procedurile pentru ca acesta să fie disponibil chiar de atunci.

Anunțul a fost făcut astăzi de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreei Baciu.

Documentul va putea fi descărcat de pe o platformă online securiztă, creată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Certificatul digital european va facilita călătoriile între statele Uniunii Europene, însă autoritățile de la Bucureşti vor să se asigure că până la 1 iulie acest document poate fi emis și să îi confere, totodată, acele elemente de securitate, astfel încât să împiedice falsificarea acestuia, spune secretarul de stat Andrei Baciu.

Andrei Baciu: Astfel că vom avea un website, o platformă unde ne vom crea un cont, ne autentificăm și pe baza contului creat vom primi pe e-mail un link de unde putem descărca acest certificat; certificat care se referă la trei situații: se referă fie la faptul că suntem vaccinați, se referă la faptul că am trecut prin boală, și acest lucru este certificat de prezență a unui rezultat RT-PCR pozitiv, sau, a treia posibilitate, absența infectării în acest moment dată de un rezultat RT-PCR negativ. Îl vom putea descărca și îl vom putea prezenta la punctul de trecere vamală, fie în acest format fizic pe hârtie, fie pe telefonul mobil, pe smartphone, sub orice format, pentru că va fi acest code QR care va fi scanat.

Citeste si :  Klaus Iohannis, de Ziua NATO: România a fost primul stat care a folosit mecanismul Strategic Airlift Capability pentru a aduce în ţară echipamente esenţiale

În ceea ce privește vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spunea că în ultimele 24 de ore au fost vaccinați 1.903 de copii, cei mai mulți din Bucureşti, Cluj și Ilfov.

El a făcut, totodată, un apel la părinții care au afecțiuni cronice să acorde autorizarea vaccinării acestora, astfel încât să îi ferească să facă forme grave ale bolii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.