Cezar Dragoescu , Candidat Intern USR pentru Primaria Craiova : Siguranta copiilor nostri ar trebui sa fie primordiala pentru orice administratie…

0
1064

Cezar Dragoescu aduce in discutie siguranta copiilor care trebuie sa fie primordiala pentru orice administratie . Saptamana trecuta a depus pe site-ul Primariei Craiova un proiect intitulat ,,Supraveghere video locuri de joaca pentru copii” in cadrul bugetarii participative lansate de administratia locala.

Astfel Cezar Dragoescu propune Primariei Craiova monitorizarea video non stop a locurilor de joaca destinate copiilor. Principalele rezultate ar fi:

1. Siguranta copiilor;
2. Cei ce vandalizeaza locurile de joaca pot fi identificati si trasi la raspundere, in felul acesta rata distrugerii acestor locuri va tinde catre 0.

Camerele se vor monta in functie de marimea locului de joaca, de ex: daca locul de joaca este < 200mp ar trebui sa existe 2 camere; intre 200-400mp – intre 2-4 camere iar peste 400mp – maxim 5 camere. Camerele vor trebui sa filmeze si sa inregistreze non stop imagini, iar monitorizarea acestora va cadea in sarcina Politiei Locale ce monitorizeaza in prezent si camerele de supraveghere din parcul Romanescu.

Ca si nivel de costuri un proiect similar realizat de Primaria Iasi a avut un buget de 1 mln Ron pentru monitorizarea a 128 locuri de joaca de unde rezulta un cost mediu de 7.800 lei/loc de joaca, ceea ce reprezinta la un buget de 50.000 Eur (approx. 237.500 lei aceasta fiind suma maxima a unui proiect de bugetare participativa) ca s-ar putea supraveghea video 30 locuri de joaca.

Desi astfel de proiecte trebuiau implementate cu mult timp in urma, ineficienta si incapabilitatea administratiei locale fiind principala bariera, speram ca in ceasul al doisprezecelea autoritatile sa se aplece asupra nevoilor cetatenilor si sa actioneze in favoarea sigurantei acestora.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.