Cinci romani, arestati in India pentru clonare de carduri

0
97

Cinci romani, arestati in India pentru clonare de carduri 1Politia din capitala Indiei a destructurat o retea de hoti din care faceau parte si romani. Acestia sunt acuzati ca au extras bani de la bancomate folosind carduri false. Romanii au instalat pe bancomate dispozitivul de copiere a datelor de pe carduri si o camera de filmat.
“Infractorii cibernetici din Romania aduc permanent noi indivizi in retea pentru a comite, in timpul fiecarei vizite in oras, fraude la ATM-uri”, a declarat unul dintre anchetatori dupa ce cinci cetateni romani, inclusiv doua femei, au fost arestati in zona Sadar Bazar din nordul orasului Delhi pentru clonare de carduri.

Este vorba despre Costache Irina (27 de ani), Caragica Elisabeta (22 de ani), Dumitru Nicolae, Lautaru Ion si Nistor Ilie.

Citeste si :  Mare atentie! O noua metode de inselaciune a facut deja victime

Investigatorii au declarat ca au descoperit ca, inainte de vizita in Delhi, acestia acceseaza mai intai site-ul bancii pentru a verifica locul in care se afla bancomatele. “Dupa ce au ales zona, unul dintre membrii grupului roman cauta sa inchirieze o cladire in vecinatate pentru a o ocupa impreuna cu ceilalti complici”, a spus anchetatorul. Acest lucru a fost stabilit in urma expertizei informatice efectuata asupra gageturilor cu care erau echipati. Un alt anchetator a mai spus: “de cele mai multe ori infractorii romani aduc noi indivizi in retea pentru a evita politia”.

In timpul interogatoriului, unul dintre acuzati, presupus a fi capul retelei, a sustinut ca viza 103 de conturi bancare, iar retragerile au fost efectuate de la bancomate situate in zonele Kalkaji, Sadar Bazar, Karol Bagh si Lajpat Nagar.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.