Cincisprezece cetateni din Siria, Irak si Afganistan, ascunsi intr-o remorca frigorifica, depistati la Calafat

0
264

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu au depistat cincisprezece cetateni din Siria, Irak si Afganistan, care au incercat sa intre ilegal in tara, fiind ascunsi in remorca frigorifica a unui camion condus de un cetatean grec.

In data de 17.02.2020, ora 10.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara un cetatean grec la volanul unui camion inmatriculat in Bulgaria. Acesta era insotit de un conational care avea calitatea de sofer de rezerva. Astfel, camionul tracta o remorca frigorifica goala, avand destinatia Italia.

In baza analizei de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, in urma caruia au descoperit ascunse, intr-un loc special amenajat in partea din fata a remorcii frigorifice, cincisprezece persoane de sex masculin.

In cadrul cercetarilor preliminare, politistii de frontiera au stabilit faptul ca sase barbati sunt din Siria, cinci din Irak si patru din Afganistan, avand varste cuprinse intre 18 si 40 de ani. Acestia au declarat ca s-au urcat in remorca pe teritoriul Greciei, cu o zi in urma, fiind ajutati de un cetatean a carui identitate nu o cunosc, platind 6.000 de euro fiecare, cu intentia de a ajunge in Italia.

De asemenea, cei doi soferi au sustinut ca nu aveau cunostinta despre persoanele ascunse in compartimentul marfa.

In cauza, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano-bulgar, soferii greci si cei cincisprezece barbati au fost preluati de autoritatile bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.