Ciolos despre demersul PRU la DNA: Sa fie sanatosi

0
417
Ciolos despre demersul PRU la DNA Sa fie sanatosi
Ciolos despre demersul PRU la DNA Sa fie sanatosi

Premierul Dacian Ciolos nu a dorit să comenteze vineri demersul Partidului România Unită (PRU) la DNA cu privire la achiziționarea operei brâncușiene ‘Cumințenia Pământului’.

Întrebat cum vede demersul celor de la PRU, Premierul Dacian Ciolos a răspuns: “Să fie sănătoși”.

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, și deputatul Sebastian Ghiță s-au prezentat vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a depune un denunț împotriva premierului Dacian Ciolos.

“Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Ciolos pentru infracţiunea de abuz în serviciu, înşelăciune, în speţa numită Cuminţenia Pământului. Ştim că au fost nişte evaluări, făcute de experţi au spus prima dată 800.000, apoi 1.200.000, două milioane, trei milioane, ultima evaluare a fost cinci milioane (de euro, n.r.). Iată că Guvernul Ciolos a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară”, a declarat, vineri dimineaţă, Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, înainte de a intra în sediul DNA.

La rândul său, deputatul Sebastian Ghiţă, membru PRU, a susţinut că achiziţionarea operei ”Cuminţenia Pământului” din bani publici, cu cinci sau cu 11 milioane de euro, ”poate fi startul unui nou ANRP”.

“Aşa cum am văzut jefuirea românilor cu Fondul Proprietatea şi cu retrocedarea clădirilor şi terenurilor, aşa ne vom trezi şi cu retrocedări, cumpărări de opere de artă la preţuri supraevaluate, ori asta noi nu prea ne permitem cu banii pe care îi avem în România”, a spus Ghiţă.

Pe 12 octombrie, Guvernul a anunţat că opera “Cuminţenia Pământului“ va fi achiziţionată de statul român şi că ea va fi expusă la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, din Bucureşti.

Se pare ca Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu nu se lasa atat de usor cat pare si continua sa aiba multe de spus in politica romaneasca care pe 11 Decembrie se va alege un nou Parlament .

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.