Ciolos explica de ce ia lunar bani de la Bruxelles

0
542
Ciolos explica de ce ia lunar bani de la Bruxelles
Ciolos explica de ce ia lunar bani de la Bruxelles

Acuzat ca face jocurile Comisiei Europene la Bucuresti si mai este si platit pentru asta, premierul Dacian Ciolos a explicat joi de ce incaseaza lunar bani de la Comisia Europeana.

Pim-ministrul primeste o indemnizatie de 8.300 de euro de la Comisia Europeana, asa cum incaseaza toti fostii comisari, timp de trei ani dupa ce le inceteaza mandatul.

Desi primeste bani de la Bruxelles, Ciolos a subliniat ca nu are nicio obligatie fata de CE si ca nu el este cel care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana, facand referire la Victor Ponta.

„Am vazut si eu lucrurile astea prezentate ca si o noutate soc, surpriza. Daca va uitati in declaratiile mele din trecut, am spus inca de cand am terminat mandatul ca exista aceasta indemnizatie pentru toti fostii comisari europeni, o indemnizatie de trazitie care dureaza trei ani dupa mandat, care se acorda pentru ca exista si niste restrictii profesionale pentru fostii comisari.

Ea se acorda automat, fara nicio obligatie din partea persoanelor respective fata de Comisia Europeana. E o perioada de trei ani, a inceput in noiembrie 2014 si merge pana in noiembrie 2017. Ea apare in declaratia de avere. Totul a fost facut transparent.

Nu sunt bani care vin de la firme private care sa aiba contracte cu Guvernul, nu sunt bani care sa vina din partea altora care au anumite interese la Guvern. Sunt bani pe care ii am de la o institutie publica si care vin pe baza unui regulament european si nu au nicio legatura cu responsabilitatea pe care o am in momentul de fata”, a declarat Dacian Ciolos.

Vezi ce avere are premierul Dacian Ciolos

El a facut o aluzie la to-do-list-ul primit de Victor Ponta in calitate de premier de la presedintele de atunci al CE, Jose Manuel Barroso.

„Pozitia mea de prim-ministru fata de Comisia Europeana a fost foarte clara de la inceput. Atunci cand am avut de criticat lucruri, le-am criticat, atunci cand a trebuit sa sustin puncte de vedere ale Romaniei, le-am sustinut. Nu am nicio obligatie fata de Comisia Europeana. Pentru ca vad tot felul de comentarii care apar din partea unora, nu eu sunt prim-ministrul care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana, care sa-i spuna ce sa faca si ce sa dreaga!

Eu sunt cel care a spus atunci, foarte ferm, cand a fost cazul, ca Romania nu accepta cotele de migranti, eu sunt cel care a negociat si a insistat pentru implicarea Comisiei Europene pentru eliminarea vizelor pentru Canada. Deci nu am absolut nicio problema. Independenta mea e totala si sunt foarte constient de responsabilitatea pe care o am la ora actuala”, a adaugat Ciolos.

Seful Executivului a pus comentariile din presa pe tema salariului pe seama campaniei electorale.

„Nimic nu e coincidenta. Nici nu e o problema. Imi dau seama ca in aceasta perioada persoana si imaginea mea vor fi tinta a tot felul de informatii. Eu am fost si o sa raman clar, direct, onest si deschis. Nu am nimic de ascuns”, a conchis premierul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.