Ciolos explica de ce poarta numele Julien

0
618
Ciolos explica de ce poarta numele Julien
Ciolos explica de ce poarta numele Julien

Premierul Dacian Ciolos a explicat care este legenda numelui său, în mod special al doilea premnume, cel de Julien. Ciolos a precizat că numele său vine de la personajul romanului ”Roșu și negru” scrisă de Stendhal, o carte care a impresionat-o foarte puternic pe mama sa.
”Pur şi simplu, ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit citit «Roşu şi negru». Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit «Roşu şi negru», de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien”, a povestit premierul Dacian Ciolos, la RRA.

El şi-a mai aminit că mama sa ar fi vrut ca Julien să fie primul prenume, dar cum tată său a fost cel care s-a dus la starea civilă să declare naşterea, a pus Dacian. ”E mai senzaţională ideea că Julien înseamnă că sunt vândut francezilor sau mai ştiu eu cui…”, a comentat premierul Ciolos.

Ciolos a lansat și o înțepătură pentru Victor Ponta și a spus că el nu este nevoit să își pună pe afiș faptul că este român, dar nici faptul că este mândru de acest lucru.

”Eu am 47 de ani, din cei 47 de ani am petrecut în total 2 ani și ceva în Franța, cu acele stagii practice și masteratul, după care am avut perioada la Bruxelles, mai puțin de 5 ani. Nu înțeleg de ce unii consideră că nu sunt român, că nu trăiesc în România. Eu am petrecut doar 7 ani afară, restul de 40 în România. Nu am de ce să plec din România, dar nu am nevoie în fiecare an să îmi pun pe afișe faptul că sunt român, că sunt mândru că sunt român”, a mai precizat Ciolos.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.