Circ in sedinta Consiliului Local Craiova

0
1136

Azi a avut loc inca o sedinta a Consiliul Local Craiova iar administratia locala nu a ratat momentul sa faca campanie electorala iar ca realizari sunt defapt puse in spatele craiovenilor pentru ca sunt imprumuturi la BERD . Salariile celor 3 regii autonome transformate in SRL-uri a fost un punct foarte discutat de catre consilierii PNL care au avut destul de multe argumente ca acestea sa nu se majoreze . Performanta celor 3 directori este una inexistenta avand in vedere ca nu au avut realizari .

Totusi Mihail Genoiu a explicat ca nu face altceva decat sa puna in aplicare o decizie a Curtii de Conturi . Intrebat de aceasta decizie , Primarul Craiovei nu a dat un raspuns clar . Consilierii PNL au facut in nenumarate randuri apel ca aceasta decizie sa fie facuta publica .

La randul sau, consilierul PNL Adriana Ungureanu a afirmat ca in ultimii trei ani a rugat de nenumarate ori conducerea primariei sa doteze spitalele din Craiova pe care le are in subordine (Spitalul “Filantropia”, Spitalul de Neuropsihiatrie si la Spitalul de Boli Infectioase) cu aparatura performanta, inclusiv cu CT si RMN, insa i s-a raspuns ca nu sunt bani.

“Dupa multe insistente, au promis ca vor aduce cu RMN la Filantropia, mai ales ca acum au primit la rectificare suma de 5.620.000 lei pentru investitii. Din acesti bani, 400.000 vor merge pentru amenajarea unui spatiu pentru RMN la Spitalul “Filantropia”. Trebuie sa mai spun ca de 200.000 lei s-au luat televizoare si frigidere pentru bolnavii internati, dar nu au fost puse in saloane, pentru ca nu au fost bani pentru a cabluri. Este ceva cumplit. Nu exista niciun ecograf performant la endocrinologie, nu au laborator autorizat RENAR la Filantropia. 3.720.000 lei se aloca pentru stadionul de atletism de 5.000 locuri ca sa achite lucrarile pana a sfarsitul anului, desi la inceputul anului au fost alocati bani pentru acest stadion, iar 200.000 ajung la SC Salubritate nu stiu pentru ce”, a spus Ungureanu.
Primarul Craiovei a explicat ca nu se poate amenaja un salon ATI pentru ca nu respecta anumite cerinte ale Ministerului Sanatatii ..

Adriana Ungureanu a mai afirmat ca la rectificarea bugetara o mare parte din bugetul pentru imagine al Primariei Craiova se duce catre Opera Romana pentru organizarea unui asa-numit mega spectacol pe stadionul de fotbal din Craiova pentru care se aloca suma de 1.120.000 lei.

“O ‘tocanita culturala’ este propunerea conducerii Operei din Craiova pentru sifonarea a 1,12 milioane lei din bani publici. Pe zi ce trece, Opera din Craiova se indeparteaza tot mai mult de adevarata misiune pe care ar trebui sa o aiba pentru comunitate, aceea de a promova artele interpretative de opera si balet, valorile lirice si coregrafice universale prin realizarea unor productii artistice valoroase. Or Opera din Craiova, sub actuala conducere, in loc sa aiba propriile productii atat pentru fidelizarea publicului acestui gen, cat si pentru atragerea publicului nou si cultivarea gustului in randul tinerilor, vine cu tot felul de ‘tocanite’ culturale pentru care cheltuie anual, cu acordul primariei, milioane si milioane de lei”, a mai spus Adriana Ungureanu.

Aceasta a adaugat ca “cea mai proaspata ‘tocanita’ culturala” pe care o propune Opera din Craiova este organizarea de catre o casa de productie privata a unui asa zis mega-show pentru care cere de la bugetul local suma de 1,12 milioane lei. “Practic, Opera din Craiova s-a transformat in impresarul respectivei case de productie. Asa crede actuala conducere a Operei din Craiova ca cinsteste memoria marii soprane Elena Teodorini, patroana spirituala a scenei lirice din Craiova, la cea de-a XVI-a editie a Festivalului International “Elena Teodorini”, un un festival al genului foarte valoros candva”, a conchis consilierul PNL.

Opera din Craiova a solicitat primariei si CL suma de 1,12 milioane lei pentru care organizarea de catre casa de productie Global Records a unui spectacol denumit “mega-show” care sa se desfasoare in zilele de 12 si 13 octombrie pe Stadionul de fotbal “Ion Oblemenco” in cadrul Festivalului International “Elena Teodorini” si la care sa participe “embleme ale prezentului muzical” – Inna, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Vanotek, Mark Stam, Alina Eremia, Ami, Minelli.

Administratia locala a explicat ca artistii adusi de Global Records vin sa cante la Craiova in mod gratuit si ca intrarea la acest spectacol este gratuita in limita locurilor disponibile .

Subiectul Colegiului Stefan Odobleja a fost lasat la final , la interpelari , cand o parte din consilierii PSD deja parasisera sala . Totusi Mihail Genoiu a explicat ca maine o parte din profesorii Colegiului Stefan Odobleja se vor vedea cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Dolj si cu Primarul Craiovei . La aceasta intalnire participa si Flavius Sirop , consilierul municipal PNL care a terminat clasele 9-12 in prestigiosul liceu .

Adriana Ungureanu a adus in discutie inca o data faptul ca cei mici nu au gratuitate la evenimentele sportive ce au loc in Sala Polivalenta iar Primarul Craiovei a cerut ca conducerea Salii Polivalente sa tina cont de acest lucru .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.