Citizenship Lab II, un proiect al Asociației April Hub, ce își propune amenajarea și întreținerea unei grădini comunitare

0
291

Asociația April Hub continuă proiectul Citizenship Lab, cu a doua ediție, ce are ca obiective educarea tinerilor cu privire la reciclarea selectivă și consumul responsabil de resurse, dar și amenajarea și întreținerea unei grădini comunitare.

„Știu de foarte mult timp despre acest concept, de grădină urbană comunitară, ce integrează producția de alimente cu protecția mediului și angajamentul civic, iar odată cu începerea studiilor de doctorat la Facultatea de Horticultură ideea de a amenaja o astfel de grădină s-a accentuat și am fost foarte bucuroasă când proiectul depus a primit co-finanțarea prin Corpul european de solidaritate al Uniunii Europene”, spune Andreea Melinescu, inițiator al proiectului.

Pe perioada verii urmează o serie de seminare și ateliere creative pe tema proiectului, precum și ateliere de grădinărit, evenimente cu participare gratuită, locurile fiind limitate, necesitând înscrierea în prealabil, formularele de înscriere fiind publicate pe pagina de Facebook a Asociației, https://www.facebook.com/aprilhubngo, la momentul respectiv.

„Când eram mică nu eram familiarizată cu procesul de reciclare, cu atât mai puțin cu orice ține de reducerea consumului de resurse. Mediatizarea problemei mi-a adus-o, de fapt, în față. Am conștientizat pericolul și am luat atitudine. Pe fratele meu l-am ajutat să înțeleagă încă de mic tot procesul, iar acum chiar și el împrăștie informația și atrage atenția oricărui cunoscut ce „calcă strâmb”. Prin proiect vreau să ajut și alți tineri să conștientizeze cât de gravă este problema actuală a planetei, poluarea, dar și cât de important este mediul înconjurător în viața noastră, ne povestește Bianca Poenaru, ce face parte din echipa proiectului.

Grădina comunitară va fi amenajată în curtea Liceului Teoretic Tudor Arghezi Craiova, va fi întreținută de voluntari, aducând astfel voluntariatul în prim plan, ca expresie a responsabilității sociale.

„Primul loc care mi-a venit în minte atunci când m-am gândit la locația grădinii comunitare, a fost la liceul meu, Liceul Teoretic Tudor Arghezi, acolo am învățat ce înseamnă voluntariatul, am făcut primii pași în organizarea proiectelor europene și mă bucur că voi putea transmite cunoștințele mele unei noi generații și vom lucra împreună pe un subiect foarte important pentru viitor”, ne spune Andreea.

Poți și tu să te alături proiectului! Dacă ești pasionat de mediul înconjurător, de grădinărit, Asociația April Hub caută 5 tineri, voluntari, care să ajute la amenajarea și întreținerea grădinii comunitare. Te poți înscrie până pe 16 mai, completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejWLVeMmUhOEPle0MXQDCaQdL3QeXof_oeb6d_8nRP8iwMpA/viewform. Mai multe detalii găsești pe site-ul asociației: www.asociatiaaprilhub.ro.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.