CJ Dolj: A fost lansat ghidul turistic digital Discover Dolj

0
725

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute joi, lansarea ghidului turistic digital Discover Dolj, o platforma integrata care include o aplicatie pentru telefoanele mobile si un site, ambele cu un continut complex, acoperind toate domeniile majore de interes, atat pentru vizitatori, cat si pentru locuitorii judetului.

„Lansarea platformei digitale Discover Dolj reprezinta un moment cu totul special, pentru ca prin intermediul acesteia reusim sa facem judetul nostru mai cunoscut si mai accesibil pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre zona noastra.
In realizarea acestui demers, am pornit de la o realitate incontestabila, aceea ca, in ultimii ani, datorita unui program amplu de investitii, atat municipiul Craiova, cat si judetul Dolj au cunoscut vizibile transformari pozitive. Avem unul dintre cele mai frumoase centre istorice din Romania, avem obiective culturale de patrimoniu, precum Muzeul de Arta, precum cele 3 sectii ale Muzeului Olteniei, cu imobile consolidate si restaurate si cu expozitii amenajate la standarde cu adevarat europene. Infiintam alte doua muzee si, bineinteles, avem investitia noastra de suflet – Aeroportul International Craiova.
In ultima perioada, ne-am concentrat atentia asupra unor aspecte legate in mod special de cei care ajung in Dolj. Ne-am intalnit cu un grup de operatori de turism de pe tot cuprinsul tarii, care au vizitat judetul nostru si au descoperit locuri si lucruri frumoase, asa cum nici nu isi imaginau. Ne-au spus atunci ca, daca nu ar fi venit in Craiova, nu ar fi stiut ce potential are aceasta zona.
De asemenea, ne aflam la aeroport chiar atunci cand aterizase o aeronava sosita din Londra si un grup de sase tineri ne-au intrebat ce ar putea sa vada in Craiova. A fost momentul in care am hotarat sa realizam in aeroportul nostru un punct de informare turistica, in care cei veniti pentru prima data in Banie sa poata obtine principalele date de interes despre judet.
Ideea a evoluat insa rapid si astfel s-a nascut initiativa de a crea nu un punct, ci o platforma electronica de informare si promovare, care poate fi mereu la dispozitia vizitatorilor, ca aplicatie ce poate fi instalata in mod gratuit pe telefonul mobil sau ca site care poate fi accesat oricand.

Citeste si :  O nouă companie aeriană, Lumiwings, va începe operarea în luna aprilie 2021 pe ruta Craiova- Forli, Italia.

Ghidul turistic digital Discover Dolj ofera vizitatorilor nostri o imagine completa a judetului, cu tot ceea ce il face mai atractiv, mai ofertant, cu peste 650 de pagini de informatii, atent structurate pe domenii – fie ca vorbim despre institutii de cultura si despre locuri de petrecere a timpului liber, fie despre locurile in care se pot caza sau pot lua masa, despre ariile naturale deosebite din Dolj, despre monumentele istorice si traseele turistice care pot fi parcurse in aceasta zona.
Vreau sa le multumesc colegilor nostri din Consiliul Judetean Dolj, din cadrul directiilor de Imagine si de Afaceri Europene, care au avut sarcina de a pune in opera acest proiect, si ma bucur sa constat ca s-au achitat cu brio de aceasta misiune“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

Vicepresedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a evidentiat, in cadrul conferintei de presa, faptul ca o mai buna promovare a judetului, prin intermediul ghidului digital Discover Dolj, are potentialul de a genera beneficii semnificative pentru economia locala.
„Asa cum cunoasteti, in ultima perioada, Consiliul Judetean a organizat frecvent evenimente in cadrul carora am anuntat inceperea unor investitii in domeniul cultural. Saptamana trecuta a avut loc semnarea contractului de lucrari pentru consolidarea si restaurarea Casei Dianu, iar anterior am lansat in implementare cele doua demersuri care vizeaza culele din comunele Brabova si Cernatesti, monumente istorice integrate, de altfel, intr-un traseu turistic adoptat prin hotarare a CJ Dolj, alaturi de o serie de obiective emblematice, din Craiova sau din alte localitati.
Sunt initiative complexe, care presupun mai intai identificarea surselor de finantare, apoi derularea investitiilor, pentru ca, in cele din urma, sa ajungem si la capitolul promovarii, deoarece succesul acestor proiecte este ilustrat, in definitiv, de numarul vizitatorilor.
Dispunem de o oferta bogata si variata, avem in Craiova Centrul Istoric, complexul Water Park, Parcul «Nicolae Romanescu», Muzeul de Arta si Muzeul Olteniei, carora li se vor adauga in curand Muzeul Cartii si Exilului Romanesc, in Casa Dianu, dar si Centrul International «Constantin Brancusi». Obiceiurile si traditiile locale, precum si specificul gastronomic completeaza tabloul lucrurilor pe care le putem arata oaspetilor nostri. Consider ca putem sa-i convingem pe vizitatori – fie ca ajung aici din ratiuni de afaceri, fie ca sunt interesati de sfera culturala – ca merita sa revina in Dolj, iar aceasta se va traduce in beneficii pentru economia judetului, reflectandu-se si in veniturile unitatilor de cazare, si in cele ale restaurantelor, si in incasarile institutiilor muzeale sau de spectacole si concerte. De aceea, doresc sa-i felicit pe colegii nostri, pentru ca au reusit sa duca la bun sfarsit un proiect laborios“, a afirmat vicepresedintele CJ Dolj Cosmin Vasile.
La randul sau, directorul Directiei de Imagine din cadrul Consiliului Judetean, Larisa Raducan, a precizat: „Aplicatia de turism «Discover Dolj» este un proiect dezvoltat de CJ, prin intermediul Directiei de Imagine, care a lucrat timp de mai multe luni pentru a asigura succesul demersului, impreuna cu firma Eventya, din Sibiu. Aceasta platforma informatica este gandita ca un ghid turistic digital si isi propune sa reuneasca, intr-un mod simplu si prietenos, sugestii pentru petrecerea timpului liber, recomandari de restaurante, baruri, dar si de evenimente care sunt organizate de institutii publice.
Aplicatia se adreseaza atat turistilor, cat si doljenilor, fiind disponibila in varianta bilingva, romana si engleza. Originalitatea ei consta in faptul ca fiecare actor social care se regaseste in aceasta aplicatie poate sa-si gestioneze singur noutatile si informatiile care au legatura cu activitatea sa. Doresc sa le multumesc tuturor celor care, de-a lungul acestor luni, au muncit cu seriozitate pentru a duce la bun sfarsit proiectul, precum si conducerii Consiliului Judetean Dolj, pentru intreaga sustinere acordata.“
La conferinta de presa organizata pentru a marca lansarea ghidului turistic digital „Discover Dolj“ au mai participat administratorul public al judetului, Cosmin Durle, si seful Biroului Informatica din cadrul Directiei de Imagine, Andrei Nanu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.