CJ Dolj : Sectia ATI COVID-19 de la SJU Craiova se va muta intr-o constructie modulara

0
280

Consiliul Judetean Dolj a aprobat marti darea in administrare a unei suprafete de 1400 metri patrati in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova pentru o perioada de 10 ani, pentru amplasarea constructiei modulare unde va fi relocata sectia de terapie intensiva Covid, „cu 30 de paturi si o sala de operatii cu spatii anexe”.

In urma relocarii sectiei, unitatea spitaliceasca de urgenta va putea reorganiza spatiul ATI din incinta cladirii principale pentru a se conforma legislatiei, cu distantarea prevazuta de norme intre paturi, in urma solicitarilor Directiei de Sanatate Publica. Verificarile in sectiile ATI, care au avut loc in perioada 16-23 noiembrie, au fost dispuse de autoritatile centrale la nivelul tuturor spitalelor din tara, ca urmare a tragediei de la Piatra Neamt. La momentul respectiv, conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova a transmis ca nu va reduce numarul de paturi, ci va extinde sectia pentru a putea pastra capacitatea.

Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean Dolj a precizat ca administratia judeteana va da Spitalului Judetean din Craiova o suprafata de teren pentru construirea unui spital modular, in perioada aceasta, partea de urgenta fiind suprasolicitata. “In perioada urmatoare, Spitalul Judetean va depune un proiect pentru a obtine fonduri in vederea construirii unui ATI, fiind foarte solicitati in perioada asta. Au depus proiectul, sunt in evaluare, astazi, s-au deschis si liniile de finantare si noi, adica, Consiliul Judetean am vrut sa fim solidaro si am decis sa fim alaturi, oferind acest teren”, a explicat seful administratiei judetene, astazi, in cadrul sedintei ordinare a CJ Dolj, fiind si ultima sedinta de anul acesta.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.