Clinica de Hematologie suspenda internarile pana luni

0
69

Clinica de Hematologie suspenda internarile pana luni 1Conducerea Spitalului Finantropia a suspendat, pana luni, toate internarile la Clinica de Hematologie, pastrand pe tratament doar pacientii care reprezinta urgente medicale.

In aceste zile sunt efectuate lucrarile de igienizare pe saloane, recomandate de Ministerul Sanatatii.
Medicii spun totusi ca unitatea sanitara detine autorizatie de functionare pentru acest imobil si ca au mai fost facute igienizari de baza in toamna, dar nu s-au metinut din cauza ca aceasta cladire este foarte veche.

O echipa de control a fost trimisa in dupa-amiaza zilei de miercuri de catre Ministerul Sanatatii la Clinica de Hematologie din Craiova, dupa ce o femeie a postat, pe facebook, mai multe imagini din interiorul spitalului.

In postarile facute de aceasta, se puteau observa peretii decojiti, instalatii sanitare pline de rugina, ferestre cu perde rupte si chiar instrumentar medical abandonat. Inspectorii sanitari din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat, aflata in subordinea ministerului, au intocmit un raport care a fost inaintat ministrului Sorina Pintea.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Sorina Pintea ,ministrul Sanatatii aflat in vizita la Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Pornind de la cele constatate, ministerul a transmis ieri ca unitatea medicala de la Craiova a primit o luna de zile pentru remedierea problemelor.

Conducerea spitalului a anuntat ca s-au si inceput lucrarile de igienizare in toate saloanele in care sunt internati bolnavii. Potrivit directorului medical al Spitalului Filantropia, dr. Lorena Dijmarescu, se vor zugravi toate incaperile si se vor inlocui instalatiile sanitare, acolo unde va fi nevoie.

Citeste si :  Un nou control medical pentru obtinerea permisului !

„Sunt lucrari de igienizare pe care am si inceput sa le facem de astazi, insa nu poate fi vorba de niste lucrari de anvergura. Controlul a sesizat deficiente care sunt normale intr-un spital, cum ar fi o pata de mucegai sau o baterie de chiuveta veche, dar pe care noi le vom remedia”, a declarat dr. Lorena Dijmarescu, mentionand ca imaginile surprinse provin dintr-o zona dezafectata a spitalului, unde bolnavii nu ajung.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.