Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Clubulul de lectura – a doua intalnire la Aman

Clubulul de lectura – a doua intalnire la Aman

Vineri, 4 august, Biblioteca Județeană “Alexandru si Aristia Aman” a desfasurat cea de-a doua intalnire educativă în cadrul proiectului Clubul de lectura. Proiectul a fost inițiat luni, 31 iulie, si reprezinta continuarea activităților de lectura desfasurate de Biblioteca Județeana „Alexandru si Aristia Aman”, în mod regulat, pe parcursul anului scolar. În cadrul celei de-a doua întalniri au participat copii de la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” Craiova.
 Tema de lectura si dezbatere a gravitat în jurul  basmelor orientale. Dimensiunea lor morală, valoarea practică  a exemplelor și concluziile desprinse din pasajele redate și, de asemenea, înșiruirea, pe alocuri fantastică, întâmplărilor și coloritul personajelor supranaturale au fost doar câteva dintre secretele care explică interesul și entuziasmul elevilor. Fragmentele selectate de Maria Cristina Gelep din colecția de basme arabe Noaptea neînfricaților au fost îndelung comentate și s-a încercat, potrivit voluntarului bibliotecii, realizarea unei comparații între basmele românești și basmele provenite din universul arab. 
     “Deschiderea spre cultura și elementele de civilizație specifice celuilalt diminuează, în beneficiul ambelor părți, diferența dintre identitate și alteritate. Considerăm inițiativa prezentării și comentării unor basme și povești mitologice provenite din universuri diferite și totuși, în punctele importante, apropiate de specia universală a basmului, o inițiativă lăudabilă. Prin intermediul acestui proiect le oferim copiilor posibilitatea accesării unei lumi noi, palpitantă și misterioasă în egală măsură. Perspectiva cunoașterii unor universuri diferite, definite prin aspirații, personaje și obiective diferite, contribuie la dezvoltarea toleranței și, foarte important, înțelegerii manifestată față de diferență”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
     Clubul de lectură se va desfășura în zilele de luni și vineri, începând cu ora 10.00, la American Corner/Mediatecă, până la finalul lunii august. Proiectul se adresează elevilor din ciclurile primar și gimnazial și este desfășurat de voluntarii Delia Marinela Radu si Maria Cristina Gelep. În cadrul fiecărei întâlniri va fi organizată o expoziție de cărți pentru copii.
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fun in Summer la Biblioteca Aman

Joi, 3 august, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat acțiunea de...

Închide