CNA exista ? Streinu-Cercel l-a bagat pe Gadea sa filmeze pacientii in stare critica de la „Matei Bals”.

1
184

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii, isi manifesta revolta fata de faptul ca li s-a permis lui Mihai Gadea si echipei Antena 3 sa filmeze in sectia de Terapie Intensiva de la Institutul „Matei Bals”.

„In momentul asta un spectacol absolut gretos permis de Streinu-Cercel via Gadea in sectia de terapie intensiva de la Matei Bals. Cu pacientii acolo. Revoltator”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Joi seara, la cateva ore dupa ce ministrul Sanatatii a anuntat ca il demite pe Adrian Streinu-Cercel, Mihai Gadea a difuzat un interviu cu acesta in care a tinut de la bun inceput sa-i ia apararea.

„Noi incepem sa executam medicii? Somitatile medicale care stiu despre ce este vorba si care sunt respectati la nivel global, care stiu despre ce este vorba? Nu trebuie sa fie umiliti”, a sustinut Gadea la „Sinteza Zilei”.

Gadea a sustinut apoi ca, joi, se afla deja la Institutul Matei Bals pentru a face un interviu cu Streinu-Cercel „despre activitatea insitutului”cand a aflat ca acesta a fost demis de Nelu Tataru.

Cercel s-a ferit sa comenteze prea mult despre decizia de demitere, sustinand ca nu a dorit „carantinarea” persoanelor peste 65 de ani, ci „izolarea” acestora.

„Este o decizie care-i apartine (lui Nelu Tataru – n.red.), atunci cand conduci un minister ai si dreptul sa iti alegi oamenii cu care lucrezi. Daca dansul considera ca vrea sa faca o schimbare, sa faca o schimbare

(…) Am inceput sa vorbim despre China inca din ianuarie, cand am vazut ce se intampla in Wuhan. Menirea noastra la Institutul Matei Bals este sa salvam vieti omenesti. Nu cred ca trebuie sa se supere cineva anume ca avem voie sau nu sa redactam documete. Sunt inscrisuri mai mult sau mai putin personale. Aceasta pandemie ne va invata pe toti foarte multe lucruri.

Din pacate nu este nimic adevarat din ce s-a spus. In planul respectiv nu apare cuvantul carantina, cum sa vorbesti de carantina? Apare insa cuvantul izolare”, a spus Streinu-Cercel.

Gadea a sustinut apoi ca succesele de la Timisoara si din alte spitale de infectioase din tara i se datoreaza lui Streinu-Cercel, acestea punand in practica „intocmai” indicatiile lui Cercel.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.