Colegiul Didactic al Colegiului Stefan Odobleja : DREPTUL DE A EXISTA nu iti da DREPTUL DE A DESFIINTA pe altii !!!

0
885
Profesorii de la Colegiul Stefan Odobleja : Nepasarea ucide scoli!
Profesorii de la Colegiul Stefan Odobleja : Nepasarea ucide scoli!

Ne dăm singuri dreptul la replica

Nu am atacat până acum colegii și elevii liceului Voltaire. Am afirmat în repetate rânduri DOAR că plasarea lor într-un spațiu pe care îl foloseau elevii de la Colegiul ”Ștefan Odobleja” ne-a afectat grav activitatea, în sensul că nu mai avem un număr suficient de săli de clasă pentru a asigura elevilor nostri condițiile necesare evoluției și progresului pe care domniile lor, cu atâta înflăcărare, le susțin.

 

Însă, aparițiile tot mai dese în presă, în care își asumă rolul de victimă, în care își cer dreptul de a exista, ÎN DETRIMENTUL ALTORA, sunt mult prea lacrimogene pentru pragmatismul pe care l-am dobândit, cu un preț enorm, în ultimii 8 ani. Colegiul ”Ștefan Odobleja” nu s-a ivit peste noapte în rețeaua școlară de stat, a trecut prin încercări, probe și teste ale timpului. Din anul 2011, când s-a înființat unitatea școlară sub actuala denumire, în urma unei comasări brutale, între 3 licee tehnologice și unul teoretic, am luptat an de an să îmbunătățim rezultatele elevilor, să ajungem la un nivel de care am fost și suntem mândri. An de an, avem medii din ce în ce mai mari la admitere și elevi cu rezultate din ce în ce mai bune. Colegiul ”Ștefan Odobleja” este un colos greu de gestionat, având nu mai puțin de 60 de specializări, ACREDITATE!

 

Colegiul ”Ștefan Odobleja” are în oferta educațională clase cu profil bilingv engleză (matematică- informatică și filologie). Asta ne face liceu internațional? Sau liceu cu regim preferențial? Are Craiova ”coloșii” ei! De la început, Voltaire s-a autointitulat ”liceu internațional, cu predare în limba franceză”, deși este simplu de obsevat, pentru oricine știe citi, că limba de predare este ROMÂNA.

 

Se aduc mereu în discuție proiectele și parteneriatele internaționale. Colegiul ”Ștefan Odobleja” derulează în fiecare an astfel de proiecte și, dacă le-am promovat, a fost pentru a disemina munca unor cadre didactice și experiențele elevilor, nicidecum pentru a pretinde că asta ne face liceu

 

internațional. Am derulat proiecte Erasmus pentru perfecționarea cadrelor didactice , din 2014 până în prezent, parteneriate strategice (Global Obesity, Chargers for Electric Vehicles in Learning), am devenit chiar și instituție gazdă pentru elevi din Irlanda, care au efectuat stagii de pregătire practică în laboratoarele școlii. Am participat la schimburi de tineri, în Grecia (2 elevi) și în Turcia (4 elevi), am trimis elevi în Spania, Italia, Cipru, pentru efectuarea pregătirii practice (câte 50 de elevi în fiecare an). Este al treilea an când suntem parteneri în proiecte Erasmus de voluntariat, în cadrul cărora voluntarii din toate țările Europei organizează activități de învățare non-formală, săptămânal, de care beneficiază câte 100 de elevi pe stagiu. Suntem Școală Europeană din anul 2017.

 

CUI ÎI PASĂ??????

 

Am participat și la marea ”Competiție a tinereții”, pentru prima dată, special ca să vedem ce glorie ne aduce. Am finalizat competiția pe locul al doilea, o poziție care ne onorează, după colegiul cu cel mai mare prestigiu. Într-adevăr, competiția este complexă, presupune multă muncă și dedicație, pregătire și efort susținut, inclusiv financiar, dar nu am dat înapoi niciodată. Suntem mândri de elevii noștri. Din nou, cui îi pasă? Aceeași presă care aduce elogii succesului elevilor de la Voltaire a menționat, în treacăt, după înșiruirea listei lungi cu premii speciale, că pe locul al doilea s-a situat Colegiul ”Ștefan Odobleja”.

 

La evenimentul de mare amploare, organizat de Universitatea din Craiova, ”Noaptea cercetătorilor”, Colegiul ”Ștefan Odobleja” a fost unul din cele doar 2 licee care au expus, între atâtea instituții din învățământul universitar, standuri cu echipamente construite de elevii noștri, în laboratorul de mecatronică. Există un club de mecatronică, la care elevii pasionați participă în timpul liber.

 

În cadrul proiectului Erasmus ”O școală pentru viitorul tău”, aprobat în anul 2019, am prevăzut organizarea unor cluburi de teatru, de oratorie și retorică, pe care elevii le-au solicitat, din dorința de perfecționare, încă de anul trecut. Pe care profesori cu dăruire le-au organizat și anul trecut, fără prea multă publicitate și recunoștință, exceptând-o pe cea a elevilor.

 

Ne asemănăm colegilor de la Voltaire în aproape toate aspectele: se pare că suntem internaționali, participăm la proiecte europene, la concursuri și competiții școlare ,la fazele naționale ale disciplinelor tehnologice (au fost obținute 70 de premii la olimpiade și concursuri tehnico-științifice, fiind premiați cu BURSE OLYMPIA), am fost răsplătiți cu Titlul de excelență susținem cu toată ființa același progres, motiv pentru care avem nevoie și de săli de clasă și de laboratoare specializate.

 

Acel cod deontologic, despre care ne place atât să vorbim, ar fi trebuit să ne insufle ideea de fair-play, nu să pozăm în ceea ce nu suntem, sau să ne însușim titluri onorifice, menite să epateze audiența. Am înțeles! Este povestea lui Făt-Frumos, care a ”crescut” în 4 ani cât toți ceilalți în 40! Liceul Voltaire este un liceu aproape ca toate celelalte, care școlarizează, conform spuselor dumnealor, un număr de aproximativ 300 de elevi (deși în SIIIR sunt declarați mult mai puțini) care au fost admiși în clasa a IX-a cu medii nici mult peste, nici mult sub 7, un liceu care încă pastrează denumirea neatribuită oficial de nicio instituție abilitată de ”liceu internațional”. Și nu putem ști câte alte școli vor fi jertfite întru dezvoltarea sa….

DREPTUL DE A EXISTA nu iti da DREPTUL DE A DESFIINTA pe altii !!!
DREPTUL DE A EXISTA nu iti da DREPTUL DE A DESFIINTA pe altii !!!

Noi nu implorăm foruri superioare și nici zeități. Noi nu avem nici susținerea presei, care se pare că nu este nici imparțială, nici obiectivă. Noi credem încă în justiție și în rânduiala corectă a fiecăruia, la locul lui. Dreptul de a exista nu vine la pachet cu dreptul de a evacua pe alții! Când s-a decis că spațiul de care v-ați atașat emoțional răspunde ”necesităților educative ale Liceului Voltaire”, nu s-au analizat cu aceeași grijă și necesitățile acelei ”instituții de învățământ ai cărei elevi și profesori ar fi început anul școlar în stradă”…..

 

Gânduri de profesor doar…”NAȚIONAL”de la Colegiul ”Ștefan Odobleja”

DREPTUL DE A EXISTA nu iti da DREPTUL DE A DESFIINTA pe altii !!!
DREPTUL DE A EXISTA nu iti da DREPTUL DE A DESFIINTA pe altii !!!

Views: 8

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.