Colegiul National Carol I a sarbatorit online 194 de ani de existenta

0
680
Colegiul National Carol I a sarbatorit online 194 de ani de existenta
Colegiul National Carol I a sarbatorit online 194 de ani de existenta

Colegiul National Carol I din Craiova, una dintre cele mai vechi vechi si prestigioase institutii de invatamant din tara, a sarbatorit implinirea a 194 de ani de existenta in mediul online, pe pagina de Facebook a colegiului si pe google classroom, unde au fost prezentate mesajele omagiale trimise de ambasadori, academicieni, oficialitati, fosti si actuali elevi.

In actualul context, elevii si profesorii au realizat un program artistic, iar actorul Emil Boroghina, societar de onoare al Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova, a prezentat online spectacolul „Sunt suflet din sufletul neamului meu. Limba romana este patria mea”.

De asemenea, ultimul numar al revistei de matematica a Colegiului National Carol I este dedicat invatamantului online, fiind conceput ca o culegere de materiale care sa vina atat in sprijinul cadrelor didactice, cat si al elevilor, cu seturi de probleme de antrenament si modele de teste pentru pregatirea examenelor nationale.

„Educatia inseamna si adaptabilitate: este esential sa continuam scoala, chiar si in contextul pandemiei actuale! Numarul actual al revistei de matematica a Colegiului National „Carol I” din Craiova este unul dedicat invatamantului online, fiind conceput ca o culegere de materiale care sa vina atat in sprijinul cadrelor didactice, cat si al elevilor. Astfel, acest numar contine seturi de probleme de antrenament si modele de teste pentru pregatirea examenelor nationale, lectii si probleme propuse pentru a continua studiul matematicii si a ne bucura de frumusetea unei rezolvari ingenioase. Sunt prezentate, ca in fiecare an, rezultatele elevilor carolisti la ultima faza a olimpiadei de matematica, in acest an fiind doar faza locala, urmatoarele faze fiind suspendate din motive bine cunoscute. Sarbatorim astfel impreuna 194 de ani de existenta a Colegiului National „Carol I”, au scris reprezentantii colegiului pe pagina de Facebook.

Printre cei care au transmis mesaje de felicitare s-au numarat prefectul Doljului, Nicusor Rosca si ambasadorul Spaniei in Romania, Manuel Larrotcha Parada, care s-a adresat in mod special elevilor sectiei bilingve de spaniola, atasatul pentru cooperare educativa al Ambasadei Frantei in Romania, Michel Monsauraet, istoricul craiovean Toma Radulescu, actorul Angel Rababoc.

„Pe langa valorile umane cultivate de spiritul colegiului de-a lungul zbuciumatei sale istorii, se remarca in aceeasi masura interesul de a innobila acest spatiu aparte si prin valorile materiale, create cu migala, rabdare si dragoste de arta si de stiinta. Picturi, piese de mobilier, colectii rare de fluturi si de roci, remarcabile valori de patrimoniu, intregesc unicitatea acestei catedrale a culturii, ce iese astfel din tiparele obisnuite ale unei simple institutii de invatamant. Douazeci si patru de roci descoperite pentru prima data pe teritoriul Romaniei se afla la Colegiul National ‘Carol I’.

Aceasta colectie a fost realizata de invatatorii Dumitru si Stefania Alexandrescu intre 1900 si 1982 si donata colegiului in 1985. Rocile sunt adunate din minele de la Cavnic, fostele mine aurifere de la Baia Sprie, Herja, Ruschita si din muntii Gutai. Printre ele se numara diamantul de Maramures, marcasita, cuartul ametistizat, blenda neagra, cuart de Cavnic, cuart cu calcita, pirita, ametist, azurit, stribina cu barita. De asemenea, 5.700 de exemplare exotice si 2.000 de microlepidoptere autohtone se afla in colectia de fluturi adapostita de Colegiul National ‘Carol I’. In 1974, colectia de fluturi Adriana si Ioana Rusescu a completat colectia Claudia si Ion Stanoiu, reunind astfel exemplare din toate zonele globului”, precizeaza reprezentantii colegiului.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.