Coloana de camioane de peste opt kilometri la frontiera

0
68

Coloana de camioane de peste opt kilometri la frontiera 1O coloana de camioane de peste opt kilometri era inregistrata, luni dimineata, pe autostrada pan-europeana, la iesirea din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II, unde soferii sunt nevoiti sa astepte cinci ore pentru controlul documentelor, din cauza unor probleme in sistemul informatic al autoritatilor statului vecin.
Potrivit unor surse de la PTF Nadlac II, sistemul informatic al autoritatilor de frontiera ungare a inceput sa aiba probleme in jurul orei 8,00, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea unui control clasic, ceea ce a condus la cresterea timpilor de asteptare. Sute de tiruri s-au adunat pe autostrada pan-europeana, iar coloana formata a ajuns la peste opt kilometri.

Potrivit aplicatiei online de monitorizare a timpilor de asteptare de la frontiera, care se gaseste pe site-ul Politiei de Frontiera, pe arterele dedicate camioanelor se asteapta aproximativ 300 de minute pentru control. Timpii sunt mult mai mari decat in mod obisnuit pentru o zi de luni.
“La PTF Nadlac II au fost luate masuri pentru fluidizarea traficului pe sensul de iesire din tara, prin suplimentarea numarului de artere pentru traficul greu si a personalului de serviciu”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad

Citeste si :  Situatie INGRIJORATOARE la frontierele Romaniei - Numarul produselor contrafacute confiscate s-a dublat/ Sute de arme descoperite la granite

La Nadlac II, sunt deschise patru artere de iesire pentru automarfare, fata de una sau doua in mod obisnuit.

Si la Nadlac I, punct aflat pe DN7, timpii de asteptare au crescut la o ora, fata de 15 minute in mod obisnuit.

De regula, luni dimineata, numarul automarfarelor care ies din tara este mai mare, pentru ca in weekend, dar si in zilele declarate libere in Ungaria, camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu pot circula pe teritoriul acestei tari. Astfel, automarfarele se aduna in parcari din apropiere de granita cu Ungaria, unde asteapta ridicarea restrictiei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.