Comisarii din cadrul CJPC DOLJ au efectuat acțiuni de control la centrele sociale din județul DOLJ

0
419

Comisarii din cadrul CJPC DOLJ au efectuat acțiuni de control în perioada 10-17.07.2023, alături de reprezentanți ai altor instituții, în echipe mixte, la centrele sociale din județul DOLJ.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 60 de centre, comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor DOLJ întocmind 17 procese verbale de constatare ( fără deficiențe) și 22 procese verbale de constatare a contravenției, fiind aplicate 19 avertismente și 25 amenzi in valoare de 91.000 lei.

Au fost dispuse și măsuri de oprire definitivă – distrugere pentru produse nesigure în valoare de 6192 lei cât și măsura de oprire temporară a prestării serviciilor ( oprire temporară pentru 4 camere și 4 băi) la 3 dintre centrele unde au fost identificate deficiențe până la remedierea acestora, pentru a nu fi afectată sănătatea beneficiarilor. Nu au fost necesare măsuri de relocare întrucât situațiile au permis mutarea în aceeași locație.
Printre deficiențele identificate se numără următoarele:
Lipsă protectii saltele. Lipsa capace de protecție- guri de scurgere la băi, lipsă plase de insecte.

Condiții igenice necorespunzătoare în grupurile sanitare, agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu urme de rugină, produse destinate consumului fara elemente de identificare( produse nesigure).
La verificarea saloanelor/camerelor au fost identificate deficiente la saltelele  paturilor ( deteriorate, stadiu avansat de uzură).
Saltele/lenjerii de pat neigienizate corespunzator cu urme de pete, cameră cu urme de mucegai/ igrasie, băi cu paviment deteriorat, lipsă bucăți faianță/gresie, produse identificate cu dată limită de consum depășită.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj solicită persoanelor care sesizează nereguli sau orice deficiență cu privire la serviciile prestate de către operatorii economici sau anumite produse să se adreseze către ANPC, folosind formularul de pe pagina instituției anpc.gov.ro sau telefonic la 021.9551

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.