Comisarul Corina Cretu a aprobat investitii de 59 milioane euro in modernizarea transportului fluvial din Romania

0
158

Comisarul Corina Cretu a aprobat investitii de 59 milioane euro in modernizarea transportului fluvial din Romania 159 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunare – Marea Neagra si Midia Navodari – Poarta Alba. Acestea din urma asigura conexiunea portului Constanta, de pe litoralul Marii Negre, cu fluviul Dunarea, in regiunea de sud-est a Romaniei.

“Proiectul va permite o mai buna exploatare a potentialului urias de care dispune traficul fluvial in ceea ce priveste schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei intregii regiuni de sud-est a Romaniei si, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunarii, ce reuneste noua state membre ale UE si alte cinci tari vecine”, a declarat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu in legatura cu noul proiect de investitii.

Citeste si :  Viorica Dancila se intalneste astazi cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles

Lucrarile vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, in paralel cu imbunatatirea gradului de siguranta a navigatiei si cresterea nivelului de protectie a zonelor limitrofe in caz de inundatii.

Cele doua canale de navigatie fac parte din reteaua transeuropeana de transport, sectiunea ce leaga fluviile Rin si Dunare. Lucrarile urmeaza a fi finalizate in anul 2021.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.