Comisarul european Andriukaitis ii cere lui Petre Daea sa opreasca livrarea a 70.000 de oi catre Golful Persic

0
156

Comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a trimis o scrisoare ministrului roman al Agriculturii, Petre Daea, in care ii cere sa opreasca livrarea a 70.000 de oi din Romania catre Golful Persic, deoarece conditiile adecvate pentru bunastarea animalelor nu pot fi garantate, potrivit unui mesaj publicat pe Twiter, transmite Agerpres.

„Tinand cont de prognoza meteo pentru zona Golfului Persic in timpul lunii iulie, unde temperaturile vor ajunge 46 de grade Celsius, va cer, ca un gest de responsabilitate, sa opriti exportul de oi spre Golful Persic deoarece aceste temperaturi extreme fac practic imposibil respectarea cerintelor legale”, se arata in scrisoarea trimisa in data de 10 iulie de Vytenis Andriukaitis.
„Sunt sigur ca sunteti de acord cu mine ca transportul animalelor in aceste temperaturi extreme nu este acceptabil si am incredere ca veti lua toate masurile necesare pentru a evita suferinta inutila a animalelor. Va rog sa discutam bilateral acest subiect cu ocazia urmatorului consiliu Agri Fish din 15 iulie”, se mai arata in scrisoarea comisarului european.

Potrivit informatiilor publicate de ONG-ul Eurogroup for animals, 70.000 de oi urmeaza sa fie incarcate pe nava Al Shuwaikh, detinuta de compania Livestock Transport & Trading (KLTT), din Kuweit, pentru a fi trimise in Kuweit, Qatar si Emiratele Arabe Unite pentru „Sarbatoarea Sacrificiului” care are loc in luna august.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Purtatorul de cuvant al PPE, indicatii pentru Guvernul Dancila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.