Comitetul director TVR Cluj a fost demis ilegal! Care este situatia de la TVR Craiova

0
253

Potrivit unei decizii a Curții de Conturi, emise în urma controlului anual, a fost sesizat faptul că demiterile comitetelor directoare teritoriale SRTv au fost făcute ilegal, de către președintele – director general al SRTv de la acea vreme, Doina Gradea, și nu de Consiliul de Administrație, precum prevede legea. În acest context, persoanele demise ar trebui repuse în funcție, mai ales că și numirile noilor comitete directoare au fost făcute tot de fosta șefă SRTv, tot ilegal.

„Din punct de vedere legal, comitetele directoare de la nivel teritorial trebuiau alese de către Consiliul de Administrație. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece fosta președinte – director general, Doina Gradea, nu a ținut cont de Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, cu toate că i s-a adus la cunoștință la momentul respectiv și a numit comitetele directoare fără să țină cont de Consiliul de Administrație. Au fost mai multe discuții aprinse și doi membri ai CA, Sorin Ilieșiu și Sebesi Karen Attila, au acționat în instanță Societatea Română de Televiziune și solicită revocarea dispozițiilor de numire a comitetelor directoare din cadrul studiourilor teritoriale TVR. Nici sindicatul MediaSind nu a stat de-o parte și ne-am implicat, am pus la dispoziție avocații și tot ce înseamnă partea juridică. Potrivit Curții de Conturi, numirile au fost făcute ilegal, iar toate deciziile luate de Doina Gradea vor fii nule. Persoanele demise ar trebui repuse în funcție pentru că au fost înlăturate printr-o decizie care nu a aparținut Consiliului de Administrație. Sperăm că până în 28 august, conform Ordonanței de Guvern, trebuie să se numească Consiliul de Administrație în televiziune iar noul CA ar trebui să îndrepte aceste ilegalități pentru că nu s-a ținut seama de lege și de protestul nostru ca sindicat și de demersurile unor membrii din CA.” a dezvăluit Sorin Torică pentru gazetadecluj.ro

Odata cu aceasta situatie l-am contactat telefonic pe Sorin Torica care ne-a declarat ca situatia de la Craiova este la fel ca la majoritatea studiorilor locale. Actualul director al TVR Craiova nu este ales in urma unui concurs. A fost numit cu atributii de director special de clientela politica .
In mod normal trebuie sustinut un examen pentru a ocupa acest post de director .

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.