Compania Uber a fost obligată să plătească 17 milioane de euro către 139 de șoferi

0
413

Compania Uber a fost obligată, vineri, de Tribunalul Muncii din Lyon, să plătească aproximativ 17 milioane de euro către 139 de șoferi. Șoferii se adresaseră tribunalului pentru ca raportul dintre ei și firmă să fie reclasificat ca fiind contract de muncă.

Compania Uber a fost condamnată de Tribunalul Muncii din Lyon să plătească aproximativ 17 milioane de euro celor 139 de șoferi VTC, a declarat vineri pentru AFP avocatul acestora, Stéphane Teyssier.

“Am avut astăzi o decizie destul de istorică. Uber a fost obligată să reclasifice contractele a 139 de șoferi pentru o sumă cuprinsă între 17 și 20 de milioane de euro”, a declarat avocatul, confirmând o informație apărută în cotidianul regional Le Progrès.

Șoferii Uber din Lyon sesizaseră Tribunalul Muncii pentru ca raportul lor cu firma să fie reclasificat ca fiind un contract de muncă, potrivit Mediafax.

Tribunal a luat decizia “pe baza unei jurisprudențe bine stabilite a Curții de Casație din ianuarie 2020. Curtea de Casație a hotărât că șoferii Uber ar trebui să fie considerați angajați. Acest lucru nu este o surpriză. Este aplicarea logică a unei astfel de jurisprudențe”, a declarat avocatul.

Contactată de AFP, Uber, fără a comunica valoarea sumei pe care va trebui să o plătească, a anunțat că va face apel.

“Această decizie este contrară poziției larg împărtășite de curțile de muncă și curțile de apel, care confirmă independența șoferilor de VTC care utilizează aplicația, apreciind în special că nu există nici obligație de muncă, nici exclusivitate față de Uber sau că șoferii rămân total liberi în organizarea activității lor”, a comentat un purtător de cuvânt.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.