Comunicat de presă referitor la schimburi de bune practici la nivelul Centrelor Juridice Transfrontaliere în cadrul proiectului ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023, Cod sistem ROBG-162

0
327
Kiril Atanasov Gruev, Decanul Baroului Vidin si Lucian-Bernd Sauleanu, Decanul Baroului Dolj
Comunicat de presă referitor la schimburi de bune practici la nivelul Centrelor Juridice Transfrontaliere în cadrul proiectului ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023, Cod sistem ROBG-162 1
Kiril Atanasov Gruev, Decanul Baroului Vidin si Lucian-Bernd Sauleanu, Decanul Baroului Dolj

Baroul Dolj (în calitate de beneficiar) și Baroul Vidin (în calitate de partener) implementează în perioada 05.04.2017 – 04.10.2018 proiectul ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, Cod proiect 16.4.2.023, Cod sistem ROBG-162.

În cadrul proiectului vor fi organizate schimburi de bune practici în scopul înțelegerii reciproce a sistemului juridic din România și Bulgaria. Astfel, 10 membri din grupului țintă din România și 10 membri din grupul țintă din Bulgaria vor efectua vizite reciproce în cele două țări pe parcursul a câte trei zile din luna Februarie 2018.

Informaţiile și cunoştinţele dobândite vor facilita intrarea membrilor grupului tință pe piața muncii transfrontaliere și vor constitui baza dezvoltării unor relații tranfrontaliere viitoare.

În cadrul schimburilor de bune practici, vor fi organizate întâlniri și prezentări la instituții precum instanțe judecătorești, barouri, birouri de executori judecătorești, birouri notariale și instituții de învățământ juridic.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria (program finanțat de UE din Fondul European de Dezvoltare Regională), Axa Prioritară 4 „O regiune calificată și incluzivă“, Obiectivul Specific „Încurajarea integrării zonei transfrontaliere în privinţa ocupării şi mobilităţii forţei de muncă“.

Valoarea totală a proiectului este de 430.114,34 Euro, din care sprijinul acordat de către Uniunea Europeană este în valoare de 365.597,19 Euro, iar contribuția de la bugetele de stat ale României și Bulgariei este în sumă de 55.914,86 Euro. Contribuția proprie a partenerilor de proiect este de 8.602,29 euro.

Mai multe informații referitoare la activitățile proiectului pot fi obținute online de pe site-ul proiectului, www.JurisCBP.ro, site-ul Baroului Dolj, www.barouldolj.ro sau personal de la cele două centre juridice transfrontaliere.

 

Craiova (Romania) și Vidin (Bulgaria)

26 ianuarie 2018

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.