Comunicat fara precedent al presedintelui Romaniei! Ii cere ministrului de Interne sa spuna la ordinul cui au actionat jandarmii! 1Presedintele Klaus Iohannis a condamnat din nou violentele de noaptea trecuta din Piata Victoriei, cerandu-i ministrului de Interne, Carmen Dan, sa-si asume responsabilitatea pentru gestionarea situatiei. Totodata, seful statului acuza Guvernul ca este irational si actioneaza impotriva intereselor propriilor cetateni. Iohannis a facut apel la membrii PSD sa se delimiteze de „conducerea nociva care duce tara spre haos si dezordine”.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis „condamna cu fermitate actele de violenta, indiferent de cine le comite si impotriva cui sunt indreptate”.

„Sub nicio forma si nicio circumstanta nu poate exista justificare pentru lovirea cu bestialitate a unui alt om, iar cei care se fac vinovati de asemenea comportamente de o brutalitate excesiva trebuie aspru pedepsiti. Romanii au demonstrat in ultimii ani ca au simt civic si protesteaza pasnic pentru apararea democratiei si sustinerea statului de drept”, arata sursa citata.

Potrivit sefului statului, protestul masiv de vineri a fost anuntat cu saptamani in urma, „asadar a existat un timp suficient pentru structurile specializate ale Ministerului de Interne sa pregateasca din punct de vedere operativ desfasurarea si actiunea fortelor de ordine”.

„In acelasi timp, numeroase informatii publice induceau ideea pregatirii unor provocari, cu accente de violenta stradala, de catre persoane sau grupuri organizate. Este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat si retinut grupurile de indivizi cu atitudine huliganica si violenta, permitandu-le acestora sa deturneze protestul cu consecinte dintre cele mai dramatice. Jandarmii stiu foarte bine ca violenta genereaza si mai multa violenta, iar odata declansata o asemenea spirala este aproape imposibil de controlat sau de stopat. Jandarmii trebuie sa aiba o atitudine defensiva, nu ofensiva, misiunea lor fundamentala este aceea de a proteja institutiile statului, ordinea constitutionala, dar in primul rand cetatenii, inclusiv cei care protestau intr-un numar foarte mare in mod eminamente pasnic”, precizeaza presedintele.

Citeste si :  Kovesi a trecut de prima faza pentru sefia Parchetului European. PSD nu o mai poate bloca

Seful statului face un apel la toate fortele de ordine ca pe viitor sa urmeze cu strictete procedurile, sa nu raspunda disproportionat si mai ales sa nu puna in pericol viata cetatenilor.

„Institutiile statului, inclusiv Jandarmeria, au suficiente resurse si experienta necesare pentru a izola elementele agresive, astfel incat evenimente precum cele de seara trecuta sa nu se mai repete pe viitor. Totodata, Presedintele Klaus Iohannis solicita Ministrului de Interne, Carmen Dan, sa-si asume responsabilitatea pentru modul in care gestionat situatia din timpul protestelor si sa prezinte un raport detaliat privind modul in care fortele de ordine au actionat si mai ales la ordinul cui. Din nefericire, se dovedeste, din nou, ca acest Guvern este irational si actioneaza impotriva intereselor propriilor cetateni si fac un apel la membrii PSD care nu vor sa fie partasi sa se debaraseze de aceasta conducere nociva, care duce tara spre haos si dezordine”, se mai arata in comunicatul Administratiei prezidentiale.

Citeste si :  Victor Ponta, la Craiova, cu noul partid. Intalnire de lucru a sustinatorilor Platformei “Pro Romania”

Comunicatul presedintelui Klaus Iohannis:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, condamna cu fermitate actele de violenta, indiferent de cine le comite si impotriva cui sunt indreptate. Sub nicio forma si nicio circumstanta nu poate exista justificare pentru lovirea cu bestialitate a unui alt om, iar cei care se fac vinovati de asemenea comportamente de o brutalitate excesiva trebuie aspru pedepsiti.

Romanii au demonstrat in ultimii ani ca au simt civic si protesteaza pasnic pentru apararea democratiei si sustinerea statului de drept.

Protestul masiv care a avut loc vineri, in Piata Victoriei din Bucuresti, a fost anuntat cu saptamani in urma, asadar a existat un timp suficient pentru structurile specializate ale Ministerului de Interne sa pregateasca din punct de vedere operativ desfasurarea si actiunea fortelor de ordine. In acelasi timp, numeroase informatii publice induceau ideea pregatirii unor provocari, cu accente de violenta stradala, de catre persoane sau grupuri organizate.

Este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat si retinut grupurile de indivizi cu atitudine huliganica si violenta, permitandu-le acestora sa deturneze protestul cu consecinte dintre cele mai dramatice.

Jandarmii stiu foarte bine ca violenta genereaza si mai multa violenta, iar odata declansata o asemenea spirala este aproape imposibil de controlat sau de stopat. Jandarmii trebuie sa aiba o atitudine defensiva, nu ofensiva, misiunea lor fundamentala este aceea de a proteja institutiile statului, ordinea constitutionala, dar in primul rand cetatenii, inclusiv cei care protestau intr-un numar foarte mare in mod eminamente pasnic.

Citeste si :  Cat mai da PSD-ul pentru o cantare?

Presedintele Romaniei face un apel la toate fortele de ordine ca pe viitor sa urmeze cu strictete procedurile, sa nu raspunda disproportionat si mai ales sa nu puna in pericol viata cetatenilor. Institutiile statului, inclusiv Jandarmeria, au suficiente resurse si experienta necesare pentru a izola elementele agresive, astfel incat evenimente precum cele de seara trecuta sa nu se mai repete pe viitor.

Totodata, Presedintele Klaus Iohannis solicita Ministrului de Interne, Carmen Dan, sa-si asume responsabilitatea pentru modul in care a gestionat situatia din timpul protestelor si sa prezinte un raport detaliat privind modul in care fortele de ordine au actionat si mai ales la ordinul cui.

Din nefericire, se dovedeste, din nou, ca acest Guvern este irational si actioneaza impotriva intereselor propriilor cetateni si fac un apel la membrii PSD care nu vor sa fie partasi sa se debaraseze de aceasta conducere nociva, care duce tara spre haos si dezordine.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.